RUKOTVORINE
Kad se male ruke slože, sve se može

napisao Izvor Osmodec Urednik

Kad se male ruke slože, sve se može

U našoj školi pod vodstvom učiteljice Vedrane Rađa djeluje izvannastavna aktivnost Rukotvorine. Osim što izrađuju različite uporabne predmete od recikliranih materijale, osobito su se potrudili i oko uljepšavanja školskoga okoliša

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Rukotvorine cijele godine vrijedno izrađuju različite uporabne predmete. Dan našeg planeta odlučili smo obilježiti izradom predmeta od recikliranih materijala. Napravili smo klupu od automobilskih guma kraj učionice iz povijesti, plastične boce pretvorili u posude za cvijeće, iz starih plahti sašili vrećice za kupovinu i vrećice za začinsko bilje, a od ostataka drveta iz stolarske radionice napravili smo pločice s ljetnim motivima.

Nismo stali samo na izradi predmeta u našoj radionici nego smo odlučili uljepšati i okoliš naše škole. Uz savjete učiteljica Ivane i Vedrane i sigurne ruke Veronike, Marina i Ivana iz 8. d razreda te malih pomagača iz 6. d razreda bunar iza škole, klupe te tegle za cvijeće dobile su novo ruho, tj. novi sloj boje. Živica je ošišana, a cvjetnjak oplijevljen čeka sadnju ljetnica.

Tekst i fotografije: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci