NATJEČAJ SFERICA
Teutina meduza očarala žiri

napisao Izvor Osmodec Urednik

Teutina meduza očarala žiri

Teuta Šustić i ove je godine osvojila prvu nagradu na natječaju Sferica. Pristiglo je više od 1500 radova, a Teutina Meduza kod frizera izrađena tehnikom slikanja plastelinom na papiru najviše se svidjela žiriju

Teuta sa učiteljicom Suzanom Balić

Učenica 3. b razreda Teuta Šustić pod vodstvom učiteljice Suzane Balić osvojila je 1. nagradu SFerica između više od 1500 pristiglih radova. Na natječaju Društva za znanstvenu fantastiku SFera sudjelovala je sa svojim likovnim radom na temu Meduza kod frizera. Teuta je strpljivo i uz mnogo truda izradila svoj rad. Radila je tehnikom slikanja plastelinom na papiru. Stručni žiri prepoznao je njezin talent, maštovitost i kreativnost.

Dodjela nagrada održala se u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u subotu 13. svibnja, tijekom 45. Dana znanstvene fantastike – SFeraKon 2023., koji su zapravo svečana skupština Društva Sfera. SFeraKon je najstarija i najuglednija konvencija fantastike i znanstvene fantastike u ovom dijelu Europe, a ove se godine održala 45. put za redom.

Nagrada SFerica dodjeljuje se u tri kategorije: za učenike od 1. do 4. razreda, 5. do 8. razreda te učenike srednje škole, a za svaku kategoriju zadane su po dvije teme. Tijekom SFeraKona za ljubitelje znanstvenofantastičnog žanra održavaju se brojne radionice, predavanja, izložbe, predstavljanja, okrugli stolovi i drugo. Također je postavljena izložba nagrađenih likovnih radova, a prvonagrađeni literarni radovi objavljuju se u glasniku Parsek.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, uč. savj.

 

Povezani članci