NATJEČAJ „NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRT”
Čak četiri najljepša vrta u Križevcima - jedan od njih ima naša PŠ Vojakovački Osijek

napisao Izvor Osmodec Urednik

Čak četiri najljepša vrta u Križevcima – jedan od njih ima naša PŠ Vojakovački Osijek

Područna škola Vojakovački Osijek pod vodstvom učitelja Tihomira Pleše osvojila je priznanje na natječaju „Najljepši školski vrt”. Nagrade su osvojile još tri odgojno-obrazovne ustanove s područja Križevaca 

Dodjela nagrada na HRT-u

U natječaju „Najljepši školski vrt” koji organizira HRT u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja naša je Područna škola Vojakovački Osijek pod vodstvom učitelja Tihomira Pleše osvojila priznanje za najljepši vrt u kategoriji područnih škola. Ove godine na natječaj se prijavilo stotinu natjecatelja u sedam kategorija, a križevačke odgojno-obrazovne ustanove osvojile su priznanja u čak četiri kategorije. Osim naše škole priznanje za svoj vrt dobili su Dječji vrtić „Zraka sunca” Križevci (za najljepšu učionicu na otvorenom),  Srednja škola „Ivan Seljanec” Križevci (nagrada Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj) i Srednja gospodarska škola Križevci (nagrada za najboljeg početnika).

Dodjela nagrada održana je na HRT-u, u studiju „Zvonimir Bajsić” u petak, 21. travnja. Dodjeli su prisustvovali učenici i učitelj Tihomir Pleša, ravnatelj Tomislav Bogdanović, gradonačelnik Mario Rajn i županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Križevački dobitnici nagrada

Projekt HRT-a promiče organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske. Križevci su zaista ovim nagradama potaknuti prema boljoj i ljepšoj budućnosti.

Galerija fotografija

Tekst: Melani Brežac, 7. r.
Fotografije: prigorski.hr; Tihomir Pleša, mag. prim. eduk.

Povezani članci