Top
KulturaŠkolska godina 2018./2019.

SUSRET S KNJIŽEVNICOM KATIJOM ROMAC
Vila Pričalica u Gradskoj knjižnici

Vila Pričalica u Gradskoj knjižnici

Učenici 5. a i 5. b razreda prisustvovali su zanimljivom književnom susretu s književnicom Katijom Romac

Povodom Mjeseca hrvatske knjige u srijedu 17. listopada učenici 5. a i 5. b razreda bili su u Gradskoj  knjižnici „Franjo Marković” na susretu  s književnicom Katijom Romac, čiji je književni nadimak Vila Pričalica.

Bila je obučena kao vila, imala je dugačku šarenu suknju i bijelu košulju, srebrni plašt i srebrni šešir. Ispričala je, zapravo odglumila svoju priču Ana ispod oblaka. Imala je i zanimljive lutke te je bila vrlo šaljiva i zabavna.  Ana ispod oblaka govori o djevojčici koja se je razboljela živeći u gradu koji proživljava ekološku katastrofu.

Uz slikovnicu Ana ispod oblaka napisala je još i slikovnice Delfina, Vučić krezubić iz Maksimira,  Pužica Mudrica, Djevojčica sa zlatnim pjegama i Zajc Ivek. Sve knjige je sama oslikala, a vrlo su poučne.

Učenike su pratile učiteljice Ana Andrić, Valentina Jurišić i Martina Filamengo-Koretić.

Tekst: Lana Hegedić, 5. b
Fotografije: Dunja Rebić, 5. b; Ana Andrić, mag. edu. HJ

Povezani članci
EUROPSKI PROJEKT
Rad s nadarenim učenicima

U našoj se školi od lipnja ove godine provodi europski projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced Read more

GABRIJEL BOŽIĆ
Osvojio čak tri prve nagrade na gitarističkim natjecanjima

Gabrijel Božić iz 5. b razreda jedan je od uspješnih učenika koji pohađaju našu školu. Uz redovnu nastavu trenira nogomet Read more