Top
DogađanjaŠkolska godina 2016./2017.

SUVREMENA NASTAVA
Spojili stare priče s modernim medijem

Spojili stare priče s modernim medijem

Sedmaši su lekciju o mitovima savladali snimajući i montirajući kratke filmove u aplikaciji na pametnom telefonu

mitovi-3

Pripremanje fotografija koje će biti uvrštene u film.

Učenici 7. a i 7. b razreda dobili su  na satu hrvatskoga jezika zadatak da u skupinama naprave film o odabranoj svjetskoj mitologiji. Japanska, egipatska, vikinška, grčka, afrička, australska mitologija bile su samo neke od mogućih tema. Film je trebao biti napravljen u aplikaciji Video Show, koja je prilično jednostavna za korisnike, te je morao prikazati najmanje tri božanstva ili tri mitološke priče. Posla je bilo dosta: trebalo je fotografirati iz knjige ili pronaći na internetu te u film ubaciti barem tri slike, pripremiti tekst i snimiti spikera, ubaciti glazbu u pozadinu, oblikovati najavnu i odjavnu špicu. Za izradu filma trebala su dva školska sata.

mitovi-2

Snimanje spikera na hodniku jer je u učionici bilo prebučno.

Na trećemu satu učenici su gledali sve filmove i ocjenjivali ih na sljedeći način: dobili su listić na kojem su zaokružili ocjenu koju po njihovom mišljenju zaslužuje određena skupina, nakon čega je učiteljica  zbrojila učeničke ocjene sa svojima i tako odredila kojemu filmu ide koja ocjena. Većina filmova je bila izvrsna, osobito ako se uzme u obzir to da je učenicima ovo bio prvi takav zadatak, i njihovi su autori zaslužili petice.

Filmove 7. a pogledajte ovdje:

 

Filmove 7. b pogledajte ovdje:

 

Tekst: Viktor Horvat, 7. r.
Fotografije: Martina Valec-Rebić, prof.

Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more