SVEČANI OPROŠTAJ OD OSMAŠA
Spremni za novi korak u životu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Spremni za novi korak u životu

Još jedna generacija osmaša oprostila se od osnovne škole. U sportskoj dvorani u ponedjeljak, 4. srpnja svečano su im uručene svjedodžbe i nagrade

Cijela generacija osmaša s razrednicima i ravnateljem

Svečana podjela svjedodžbi za učenike osmih razreda naše škole održana je 4. srpnja 2022. u sportskoj dvorani. Započela je intoniranjem himne u izvedbi Dunje Rebić. Nakon himne osmašima i njihovim roditeljima prigodnim govorom obratio se ravnatelj škole Tomislav Bogdanović, koji je svim učenicima zaželio puno uspjeha, kako u daljnjem školovanju, tako i u životu.

Prigodnim riječima oprostili su se i razrednici od svojih učenika, ali i učenici od svojih razrednika i učitelja. Svaki razred napravio je prezentaciju ili video u kojem su ukratko prikazali svoje četiri godine boravka u školi. Na svečanosti su, također, učenici nagrađeni za odličan uspjehe tijekom školovanja, kao i za postignuća na raznim natjecanjima.

8. a 

Tin Jembrek na duhovit je način predstavio svoj 8. a razred, a razrednica Ana Andrić učenicima je uručila svjedodžbe. Zatim je uslijedila dodjela nagrada.

Učenici nagrađeni za prosjek 5.00 jesu Tonka Iljkić, Tin Jembrek i Ivan Vujčetić, a nagrađen je i Karlo Sačarić, učenik s dvije četvorke u cijelom školovanju. Karlo Sačarić osvojio je i 1. mjesto na županijskome natjecanju iz biologije (mentor: Dino Borčić).

Ivan Vujčetić osvojio je 2. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije (mentor: Matej Dobrić), 2. mjesto na županijskome natjecanju iz biologije (mentor: Dino Borčić), 2. mjesto na županijskome natjecanju iz matematike (mentorica: Katarina Mijić) te 2. mjesto na županijskome i 1. mjesto na državnom natjecanju iz fizike (mentorica: Anica Hrlec). Za nagradu što je državni prvak iz fizike Ivan Vujčetić dobio je laptop, koji mu je uručio ravnatelj Tomislav Bogdanović.

Učenici 8. a razreda bili su aktivni i u sportu. U sastavu košarkaške ekipe koja je izborila državno natjecanje iz košarke bio je Tin Jembrek. Drugo mjesto na županijskom natjecanju iz odbojke osvojila je ekipa u kojoj su bili Ivan Vujčetić, Lovro Lukačić i Domagoj Vuk. Voditeljica im je bila Darinka Šimunčić.

Tin Jembrek predstavlja svoj razred
čestitanje Ivanu Vujčetiću
Nagrada Ivanu Vujčetiću za 1. mjesto na državnom natjecanju iz fizike
Učenici 8. a
Odlični i nagrađeni učenici 8. a

8. b

Svjedodžbe i nagrade 8. b razredu uručila je njihova razrednica Valentina Jurišić, koja je ujedno i svoj razred počastila pjesmom koju je sama napisala, a u kojoj se pronašlo za svakog učenika i učenicu nekoliko lijepih riječi. Nakon nje učenica Ana Širjan održala je govor uime svojega razreda.

Učenici nagrađeni za prosjek 5.00 jesu Lena Ivanček, Dunja Rebić i Lara Zidarić. Ana Širjan nagrađena je za državno natjecanje mladih tehničara. Lara Zidarić osvojila je 1. mjesto na županijskome natjecanju i 6. mjesto na državnome natjecanju iz njemačkoga jezika (mentorica: Dijana Košutić) te 1. mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika (mentorica: Martina Valec-Rebić).

Od sportaša nagrađeni su učenici Dino Novosel i Gabrijel Božić, koji su izborili plasman na državno natjecanje u košarci, Lena Ivanček za državno u krosu te Nika Šver i Laura Šantatić za državno u odbojci. Voditeljica im je bila Darinka Šimunčić. Na državnome natjecanju iz atletike održanom u Puli sudjelovale su Laura Šantatić i Lena Ivanček. Emma Antolić sudjelovala je na državnom natjecanju u sportskom plesu (voditeljica: Marjana Fržović).

Razrednica Valentina Jurišić
Ana Širjan predstavlja svoj razred
Poklon učiteljici
Učenici 8. b
Odlični i nagrađeni učenici 8. b

8. c

Svoj 8. c razred predstavio je učenik Karlo Jašarević, nakon kojega je prikazan film koji su pripremili Marin Vručina i Leon Cerovec. Zatim je svjedodžbe i nagrade učenicima uručila razrednica Jadranka Crnić.

Učenik Leon Cerovec sudjelovao je na državnoj smotri LiDraNo u Vodicama kao glavni urednik školskog lista Izvor (voditeljica: Martina Valec-Rebić). Plasman na državno natjecanje u košarci s voditeljicom Darinkom Šimunčić ostvario je Karlo Jašarović. Zajedno s Andrijom Tinodijem i Lukom Konjačićem Karlo je ostvario drugo mjesto na županijskome natjecanju iz odbojke. Ema Novosel sudjelovala je na državnome natjecanju u odbojci u Poreču, gdje su djevojke zauzele 9. mjesto s voditeljicom Darinkom Šimunčić. Zara Kirin sudjelovala je na državnom u krosu i atletici (voditeljica: Marjana Fržović).

Karlo Jašarević i razrednica Jadranka Crnić
Karlo Jašarević predstavlja svoj razred
Dodjela nagrade Leonu Cerovcu
Učenici 8. c
Nagrađeni učenici 8. c

8. d

Dora Marin i Pavle Prodan predstavili su svoj 8. d, a zatim su svim učiteljima poklonili ruže i čokolade. Zahvalili su i bivšoj učiteljici iz nižih razreda, Tanji Kulović Balić. Svojim je osmašima riječi podrške iskazala razrednica Gordana Horvat Mesić te podijelila svjedodžbe i nagrade.

Učenici nagrađeni za prosjek 5.0 jesu Nika Antolić, Dora Marin i Tena Vince, a nagrađeni su i učenici s dvije četvorke u cijelom školovanju, Jakov Car i Mihael Rožić.

Učenici su se istaknuli i kao vrsni sportaši. Dio košarkaške ekipe koja je izborila plasman na državno natjecanje u košarci bili su Petar Krešimir Balen, Jakov Car i Petar Filipović s voditeljicom Darinkom Šimunčić, a isti učenici osvojili su 2. mjesto ekipno na županijskome natjecanju iz odbojke. Sara Konfic sudjelovala je na državnome natjecanju iz odbojke na kojem je ekipa osvojila 9. mjesto (voditeljica: Darinka Šimunčić).

Razrednica Gordana Horvat Mesić i učitelj Matej Dobrić
Dora Marin i Pavle Prodan predstavljaju svoj razred
Zahvala učiteljici Tanji Kulović Balić
Zahvala učiteljskome vijeću
Dodjela nagrade Petru Krešimiru Balenu
Učenici 8. d
Odlični i nagrađeni učenici 8. d

8. e

O učenicima 8. e razreda u posljednje se vrijeme brinulo čak dvoje razrednika, Matej Dobrić (koji je morao otići na bolovanje) i njegova zamjena Anica Hrlec. Nakon njihova govora svoj je razred predstavila učenica Sara Sokač, a Janko Antun Jakopović pročitao je pjesmu koju je napisao o svojem razredu.

Najuspješniji učenici zatim su primili nagrade. Učenica nagrađena za prosjek 5.00 jest Iva Novosel, a David Kapor nagrađen je za odličan uspjeh s dvije četvorke.

Sara Sokač osvojila 2. mjesto na županijskome natjecanju iz njemačkoga jezika s voditeljem Ivanom Vukalovićem. Vedran Šatvar sudjelovao je na državnome natjecanju mladih tehničara. Sara Androić sudjelovala je na državnome natjecanju u odbojci. Sara Sokač i Iva Novosel sudjelovale na državnome natjecanju u atletici. Iva i Sara sa svojom su ekipom bile prve na krosu u Đurđevcu. Lana Crnčić osvojila je 4. mjesto na državnom natjecanju u sportskom plesu u Poreču. Voditeljice su im bile Darinka Šimunčić i Marjana Fržović.

Plasman na državno natjecanje u košarci izborila je ekipa s Bornom Katanovićem i Josipom Baturinom, a isti su učenici s učiteljicom Darinkom Šimunčić osvojili 2. mjesto na županijskome natjecanju u odbojci.

Razrednici Matej Dobrić i Anica Hrlec
Sara Sokač drži govor, a Janko Antun Jakopović čita pjesmu koju je napisao o svom razredu
Dodjela nagrada
Učenici 8. e
Odlični i nagrađeni učenici 8. e

Voditelji svečane dodjele svjedodžaba bili su David Kapor i Iva Novosel iz 8. e. U glazbenom programu sudjelovala je Grupa ljubitelja glazbe te Gabriel Božić i Dunja Rebić pod vodstvom učiteljice Sandre Poštić. Na kraju programa Dunja Rebić i Gabrijel Božić dobili zahvalnicu za kulturni doprinos i promociju škole.

Osim u glazbi, učenici, učitelji i roditelji mogli su uživati i u poeziji. Josip Baturina izveo je recitaciju „Tvoja staza” autora Ratka Zvrke.

Koordinatorica programa bila je učiteljica Martina Iveković, a tehničku podršku dao je učitelj Velimir Iveković.

ravnatelj Tomislav Bogdanović
voditelji David Kapor i Iva Novosel
Gabrijel Božić i Dunja Rebić
Josip Baturina čita pjesmu Tvoja staza
Svi razredi s ravanteljem
Grupa ljubitelja glazbe
Grupa ljubitelja glazbe
Grupa ljubitelja glazbe

Tekst: Leon Cerovec, 8. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci