SVI NA SPORT
Poticaj na uključivanje u sport

napisao Izvor Osmodec Urednik

Poticaj na uključivanje u sport

Učenicima nižih razreda i ove je godine u sklopu projekta „Svi na sport” predstavljeno osam sportova kao poticaj da se u čim većem broju uključe u sportske izvannastavne aktivnosti. Prošle se godine nakon projekta u sport uključio 41 učenik!

Predstavljanje atletike na Gradskom stadionu

Učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Marijana Fržović i ove je godine organizirala s trenerima karatea, košarke, rukometa, nogometa, odbojke, atletike, plesa i šaha prezentaciju tih sportova učenicima nižih razreda. Sportovi su predstavljeni u utorak 28. rujna ispred stare sportske dvorane naše škole, na stadionu i na terenima ispred gimnazijske dvorane.

– Drugi put smo u sklopu Europskog tjedna sporta organizirali projekt „Svi na sport”. Poslužilo nas je danas lijepo vrijeme. Učenici dolaze sa svojim učiteljicama, obilaze, gledaju i uključuju se u pojedine sportove. Obuhvatili smo sve učenike nižih razreda, i matične i područnih škola. Prezentiraju se šah, karate, ples, odbojka, košarka muška i ženska, rukomet muški i ženski, nogomet i atletika. Svaka učiteljica će na listu papira dobiti termine i kontakt trenera da se dijete može obratiti svojoj učiteljici koja će mu dati podatke kada i gdje se može javiti za određeni sport. Prošle godine smo napravili anketu, 41 dijete se uključilo u sport. Ja se nadam da će i ove godine biti tako, ako ne i bolje! – izjavila je učiteljica Marijana Fržović.

Tekst: Magdalena Božić, 6. r.
Fotografije: Magdalena Božić, Iva Koprić, 6. r.; MVR

Povezani članci