SVJETSKI DAN UČITELJA
Prvi križevački bal učitelja

napisao Izvor Osmodec Urednik

Prvi križevački bal učitelja

Križevački odgojno-obrazovni djelatnici proslavili su svoj dan u restoranu Vojarna 

Naše učiteljice Anđelka Balić, Sandra Poje, Renata Krulić i Brankica Salopek s profesoricom Sandrom Kamenarić iz SŠ “Ivan Seljanec”.

Povodom Svjetskoga dana učitelja Grad Križevci i križevačke odgojno-obrazovne ustanove organizirale su u restoranu Vojarna prvi križevački bal učitelja. Velikom broju okupljenih prosvjetnih djelatnika čestitao je i zahvalio na predanome radu gradonačelnik Mario Rajn, a skupu su se obratile i domaćica bala, ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec” Gordana Juran-Ratković, ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Marija Prodan i umirovljena profesorica Srednje škole „Ivan Seljanec” Terezija Horvat.

Ravnateljica SŠ “Ivan Seljanec” Gordana Juran-Ratković pozdravlja prisutne.

Nakon pozdravnih riječi uslijedilo je druženje prema regulama Križevačkih štatuta koje je predvodio učitelj glazbene kulture u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Ozren Bogdanović.

 

Trećaši obilježili Dan učitelja

Svjetski dan učitelja proslavili su i učenici 3. a razreda sa svojom učiteljicom Ksenijom Legradić. Evo što su učenici napisali o svojoj učiteljici:

Moja učiteljica se zove Ksenija Legradić. Ona je dobra, ali ponekad malo viče na nas ako je ne slušamo. Kada je vani lijepo vrijeme vodi  nas u šetnju i u park na igru. Moja učiteljica voli sve nijanse crvene i plave boje. Ne voli smeđu i zelenu boju. Kada pada kiša gledamo crtić. Ona je jako dobra učiteljica i ne bih je nikada zamijenila.

Dorotea Šatrak, 3. a

Moja učiteljica je dobra i ponekad zločesta kada viče na nas. Zove se Ksenija Legradić. Ocjene upisuje u zločesti e-dnevnik. Ljutim se na njega. Učiteljica nas je jako puno naučila. Uvijek idemo u šetnju ili na sladoled. Najdraža boja joj je crvena u svim nijansama. Kad netko ima rođendan nosi u školu bonbone. Za Dane kruha nosimo svakakva peciva. Svaki dan učimo nešto novo tako da nas glave ubijaju, a prsti bole. Ipak, nikada ju ne bih zamijenila.      

Hana Fržović, 3. a

Moja se učiteljica zove Ksenija Legradić. Ona je dobra, ali i malo zločesta. Jako se voli s nama šaliti. Uvijek je dobra prema nama. Najdraža joj je boja crvena. Ne voli smeđu i zelenu boju. Skoro svaki dan idemo u šetnju ili u park. Ona je najbolja učiteljica. Nikad je ne bih mijenjala.    

Klara Kokot, 3. a

Moja učiteljica je dobra, ali pomalo stroga. No ipak mi je super. Super je što stalno idemo u šetnje i imamo likovni. Učiteljica je stvarno, stvarno super, i jako,  jako dobra. Nikad ne viče na nas i puno radimo u grupama. Imamo puno sati razrednika. Puno se voli šaliti. Najdraža joj je boja crvena. Često gledano crtiće čitamo basne i priče.

 Fran Tomekovec, 3. a

Moja učiteljica, neću reći da je dobra, nego da je super. Vodi nas na sladoled, na igralište, u šetnju i tako u nedogled. Možda je malo stroga, ali je fora. Barem nema ljubimce u razredu. Što je najbolje, ne moramo joj čupati korov u vrtu. Voli se šaliti. Dopušta nam da gledamo crtićei grickamo grickalice. Testovi su lagani, zadaće tako-tako, a diktati su prelagani. Moja učiteljica je najbolja!

Vedrana Podravec, 3. a

Učenici 3. a sa svojom učiteljicom Ksenijom Legradić

Tekst: Martina Valec-Rebić, prof.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.;
Gordana Juran-Ratković, prof.

Povezani članci