VEČER S DAVOROM ROSTUHAROM
Želimo mu da ostvari polarni san

napisao Izvor Osmodec Urednik

Želimo mu da ostvari polarni san

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice krajem rujna imali smo priliku poslušati predavanje putopisca, fotografa i pustolova Davora Rostuhara „Usudi se sanjati”, u kojem je govorio o svojim priprema za prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol

Davor Rostuhar od svoje 19. godine putuje svijetom, fotografira i piše članke i knjige o svojim putovanjima. Dosad je bio u stotinjak zemalja, objavio je šest knjiga, više od dvjesto reportaža i tisuću fotografija u raznim publikacijama.

Na prvo putovanje (biciklom u Egipat!) pošao je s 19 godina, a trenutno se priprema za ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola u kojoj će samostalno prohodati 1200 km. Ako mu to uspije, postat će prvi Hrvat koji je stigao na Južni pol i ostati zapamćen uz još 23 osobe iz cijeloga svijeta kojima je to uspjelo. Hodat će 50 dana na temperaturama koje mogu pasti i do -40° Celzijusovih.

Sa sobom će nositi Knjigu snova, tj. veliku bilježnicu u koju mu, nakon njegovih predavanja koje održava diljem Hrvatske, podupiratelji upisuju poruke podrške i ohrabrenja. Te će poruke Davor čitati (naravno, u digitalnome obliku) u trenutcima kad mu bude teško. Nadamo se da će mu i naša poruka pomoći da ostvari svoj san!

Marta i Emina s Davorom Rostuharom

Tekst: Emina Mikulec, 8. r.
Fotografija: Martina Valec-Rebić, prof.

Povezani članci