TERENSKA NASTAVA
Učenje na reciklažnom dvorištu, u banci i kod vatrogasaca

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenje na reciklažnom dvorištu, u banci
i kod vatrogasaca  

Učenici i učiteljice PŠ Apatovac, Glogovnica, Sveta Helena i Dubovec povodom Međunarodnog dana štednje realizirali su izvanučioničku nastavu u Križevcima

Najprije smo posjetili reciklažno dvorište u Cubincu. Tamo nas je ispred Komunalnog poduzeća pozdravila gospođa Nikolina Stipić. Nakon kratkog razgovora o otpadu i smeću učenici su prošetali dvorištem i pogledali na koji način se skuplja, odvozi i razvrstava otpad.

Sljedeće odredište bila je Podravska banka. Tamo nas je dočekala gospođa Patricija Županić. Naučili smo kako možemo štedjeti te zašto je to važno. Upoznali smo i različite novčanice koje se koriste u drugim zemljama i naučili čemu služe uređaji kojima se službenici banke koriste. Za kraj su nas počastili grickalicama, bojankama i balonima.

Za kraj naše izvanučioničke nastave posjetili smo Javnu vatrogasnu postrojbu Križevci. Tamo su nas dočekali izuzetno srdačni vatrogasci Božidar Pukec, Zoran Haman i Igor Petračija. Objasnili su nam od čega se sastoji njihov posao te nam pokazali dio opreme. Najzanimljivije je bilo razgledavanje vatrogasnog vozila. I vatrogasci su nas počastili grickalicama, sokovima i prigodnim rasporedom sati te nas pozvali na ponovno druženje jer nam je vrijeme uz vatrogasce zaista brzo proletjelo.

Tekst i fotografije: Marija Kučina, mag. prim. edu.

Povezani članci