TERENSKA NASTAVA
Četvrtaši u Zagrebu 

napisao Izvor Osmodec Urednik

Četvrtaši u Zagrebu 

Na prvi dan ožujka učenici 4. a razreda te učenici četvrtih razreda PŠ Veliki Raven i PŠ Sveta Helena, zajedno sa svojim učiteljicama Lucijom Martinčić, Anđelkom Balić i Jelenom Kuzijev te asistenticom Anamarijom Crnčić, posjetili su Zagreb

zagreb web

Terenska nastava započela je odlaskom u Tehnički muzej gdje su učenici uživali promatrajući zvijezde u planetariju, pogledali kako izgleda pravi rudnik te razgledali razna prometala iz prošlosti.  Tamo su posjetili i izložbu „Abeceda novca” gdje su saznali kako izgleda rad u banci, mogli su sakupljati bodove koji predstavljaju novac te ih trošiti pomoću vlastitih kartica. Također su vidjeli proces izrade papirnatih novčanica koje su i sami mogli izrađivati.

Nakon Tehničkog muzeja stigli su na Gornji grad, pored kule Lotršćak, gdje su čekali pucanj topa i nakon toga posjetili zgradu Hrvatskog sabora na Markovom trgu.  Tamo su mogli vidjeti kako izgleda sabornica i saznati nešto o poslovima političara.

Učenicima je bila zanimljiva  vožnja uspinjačom te razgledavanje kulturno-povijesnih spomenika grada Zagreba. Tako su obišli: crkvu sv. Marka, Kamenita vrata, Zagrebačku katedralu. Prošli su i najpoznatijom tržnicom grada Zagreba – tržnicom Dolac. Nešto o porijeklu imena grada Zagreba saznali su na glavnom trgu – Trgu bana Josipa Jelačića.

Nakon šetnje gradom bilo je vrijeme za posjet kinu. S velikim zadovoljstvom učenici su pogledali film Alvin i vjeverice – velika avantura. Pred kraj terenske nastave i njihove zagrebačke avanture, posjetili su spomenik prvom hrvatskom kralju Tomislavu. Učenici su zaista uživali i svatko je ponešto novo naučio.

Tekst: Jelena Kuzijev
Fotografije: Lucija Martinčić

 

Povezani članci