TERENSKA U ZAGREB
Prekrasan sunčan dan u glavnom gradu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Prekrasan sunčan dan u glavnom gradu

Učenici 1. b i 1. c razreda s učiteljicama Suzanom Balić i Ivkom Kajganić bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Posjetili su Muzej iluzija, Botanički vrt, kino, te su prošetali zagrebačkim ulicama

U petak, 7. travnja učenici 1. b i 1. c razreda s učiteljicama Suzanom Balić i Ivkom Kajganić bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Posjetili su Muzej iluzija koji ih je oduševio svojom osebujnošću. Sobe s ogledalima, hologrami, miragi, kaledioskop, iluzija stolice, zatim Dilemma games svijet igara gdje su mogli razigrati svoje sive moždane stanice. Uživali su.

Nakon razgleda muzeja prošetali su prometnim zagrebačkim ulicama. Mogli su vidjeti mnoštvo građana, jurećih automobila i tramvaja. Navratili su do ZET-ove uspinjače, vidjeli kulu Lotrščak, prošli Trgom bana Josipa Jelačića, usput pogledali zdenac Manduševac i upoznali se s maketom grada Zagreba.

Zatim su otišli do parka Zrinjevac gdje su se malo poigrali, odmorili i počastili sendvičima. Nastavili su dalje kroz gradsku vrevu žureći prema CineStaru u Branimir centru. Tu su ih, naravno, dočekale neizostavne kokice kojima se su opskrbili. Smjestili su se u udobna sjedala, stavili 3 D naočale i devedeset minutna filmska avantura je počela. Gledali su inteligentnu i duhovitu komediju „Trolovi” koja se bavi potragom za srećom koja dolazi iznutra i pokazuje na što smo sve spremni da bismo bili sretni. Bio je to živopisni i privlačan čupavi svijet pun boja, glazbe, likova i humora.

Poslije filma nastavili su prema Botaničkom vrtu. Vidjeli su razno drveće i grmlje, močvarno bilje, kamenjarke, trajnice. Bilo je tu i pčela, bumbara, žaba, kornjača, ptica… Divili su se prekrasnoj prirodi okupanoj suncem.

Iz Botaničkog vrta puni dojmova krenuli su do Glavnog kolodvora gdje ih je čekao autobus. Žurno su ušli već vrlo nestrpljivi jer je sada stvarno bilo vrijeme da se napokon zaslade u restoranu McDonald’s. Iz restorana su krenuli put kući siti, sretni i zadovoljni u zagrljaj svojim roditeljima.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, učiteljica mentorica

Povezani članci