TKO NOSI, TAJ NE PROSI
Šarene bočice u školskim torbama

napisao Izvor Osmodec Urednik

Šarene bočice u školskim torbama

U školskim torbama učenika 5. e razreda uz knjige svoj su dom pronašle i šarene bočice za vodu. Osim što učenicima nude osvježenje nakon marljivog rada i učenja, one su i lijep modni dodatak

Crvene, plave, žute, zelene… Bočice raznih boja, oblika i veličina skrivaju se u prenatrpanim školskim torbama i ruksacima. One, kao i učenici, nestrpljivo čekaju zvuk školskog zvona. Za vrijeme odmora učenici ih vade iz njihovih skloništa. Zajedno jure školskim hodnicima i lijepo ih je vidjeti tako šarene u rukama učenika dok nestrpljivo ispijaju njihov sadržaj i njime krijepe svoja suha usta i grla. Kad ponovno počne nastava, bočice uskaču u svoja skloništa i nestrpljivo čekaju sljedeći odmor.

Ove bočice nisu samo modni dodatak već su i odlično rješenje za osvježenje. Njihovo nošenje potvrđuje onu staru mudru izreku ,,Tko nosi, taj ne prosi”. Tako je svakoga dana u našoj školi, a koliko su zapravo prisutne u našim životima te da su postale pravi modni hit, shvatili smo tek kad se sadržaj jedne izlio u torbi Ive Novosel i napravio poveću lokvu u učionici hrvatskoga jezika. Srećom, za Ivu nije bilo veće štete, a učenici 5. e razreda sa svojom su učiteljicom došli su na ideju o nastanku ove priče.

Tekst: Sara Androić, 5. e
Fotografije: Sara Androić, 5. e; Tajana Androić

Povezani članci