LUTKARSKA PREDSTAVA
Petaši pripremili predstavu za prvaše

napisao Izvor Osmodec Urednik

Petaši pripremili predstavu za prvaše

Učenici 5. b razreda pod vodstvom profesorice Martine Valec-Rebić pripremili su lutkarsku predstavu za učenike prvoga razreda

Mirjam, Lena, Lana, Dunja i Gabrijel

Učenici 5. b razreda dramatizirali su Puškinovu Bajku o ribaru i ribici, izradili lutke, uvježbali igrokaze i odigrali ih na satu lektire, a najbolji igrokaz izveli su i za učenike 1. a i 1. b razreda.

Najbolju lutkarsku predstavu, prema mišljenju kolega iz razreda, pripremili su učenici Lana Hegedić, Dunja Rebić, Mirjam Balen, Gabrijel Božić i Lena Ivanček te su uz pomoć profesorice Martine Valec-Rebić
24. listopada predstavu izveli i pred prvašićima, najprije kod svoje bivše učiteljice Anice Žulj i njezina 1. a razreda, a zatim i u 1. b razredu. Predstavu su izveli na satu vjeronauka kod s. Pie Herman, koja je nakon dobro odigrane predstave u 1. a dala prijedlog da se igrokaz ponovi pred prvašima susjednog razreda.

Nakon obje predstave profesorica Valec-Rebić kratko je razgovarala s prvašima o poruci predstave. Prvašići su odlično razumjeli predstavu, a zatim su imali mnoštvo pitanja za mlade glumce. Neki su od njih otkrili da bi i oni jednog dana voljeli glumiti poput starijih kolega. Na kraju su imali priliku izbliza vidjeti i opipati ručno rađene lutke.

Tekst: Lena Ivanček, 5. r.
Fotografije: Martina Valec-Rebić, prof.

Povezani članci