U GRADSKOJ GALERIJI
Na izložbi fotografija srednjovjekovnih gradova i utvrda

napisao Izvor Osmodec Urednik

Na izložbi fotografija srednjovjekovnih gradova
i utvrda

Učenici 8. d razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Podravec razgledali izložbu srednjovjekovnih gradova i utvrda Tomislava Rosandića koja je postavljena u Gradskoj galeriji

„Usamljeni divovi ‒ kamena svjedočanstva” naziv je  izložbe fotografija srednjovjekovnih gradova i utvrda iz objektiva Tomislava Rosandića, koja je postavljena u Galeriji Križevci u suradnji sa Arheološkim muzejem iz Zagreba. Izložbom se posjetiteljima predstavlja jedan segment bogatog kulturno-povijesnog nasljeđa naše zemlje.

Kako bismo se upoznali s nekim od najznačajnijih i najdojmljivijih graditeljskih spomenika, ujedno i arheoloških nalazišta, odlučili smo je posjetiti. Pod stručnim vodstvom Ozrena Blageca učenici 8. d razreda pogledali su izložbu.

Da bi razgledavanje učinila još zanimljivijim, učiteljica Gordana Podravec ponudila je „nagradu” ‒ plaćanje sladoleda onom učeniku koji pogodi koja se utvrda nje najviše dojmila! Stoga je nakon izložbe slijedio odmor u parku uz sladoled. Probajte i sami ovu „kombinaciju” jedno popodne dok još traje izložba!

 

Tekst i fotografije: Gordana Podravec, prof., uč. savj.

Povezani članci