UNIŠTAVANJE ŠKOLSKE IMOVINE
Što su skrivili WC-i?

napisao Izvor Osmodec Urednik

Što su skrivili WC-i?

Lijepi novi sanitarni čvorovi nekome su, nažalost, smetali. Izgrebane pregrade i razbijene pločice  rastužile su one kojima je stalo do ljepšeg i ugodnijeg boravka u školi

Oštećene pregrade u muškom sanitarnom čvoru

U posljednje vrijeme u školi se često viđaju uništene klupe, umrljani zidovi, također i zalijepljene žvakaće gume ispod klupa i stolica. Trenutno su na meti uništavanja WC-i. Uništavaju se pregrade, slavine, umivaonici, pločice, vrata i brave. Trebamo se zapitati je li to normalno ponašanje? Ne bi li i njima bilo ljepše da se stvari čuvaju? Sve te stvari nisu samo školske, već pripadaju svim učenicima koji polaze školu i svakodnevno se služe njima – pa i onima koji ih uništavaju.

Razmislite samo koliko bi, čuvajući i pazeći na stvari, poštedjeli školu nepotrebnih troškova povezanih s popravcima, a samim time bi bilo više novaca za ulaganje u sredstva za rad u školi. Zato budimo odgovorni te čuvajmo i s poštovanjem se odnosimo prema školskoj imovini kako bi svima bio što ljepši i ugodniji boravak u školi, ne samo nama već i generacijama koje dolaze nakon nas.

Tekst i fotografije: Leon Cerovec, 8. c

Povezani članci