Top
Školska godina 2020./2021.Uspjesi

USPJEH GLAGOLJAŠA
Martin osvojio medalju na Glagomatici

Martin osvojio medalju na Glagomatici

Na prvom natjecanju u glagoljskoj matematici Martin Brkić osvojio je medalju za 3. mjesto

Na prvom natjecanju u glagoljskoj matematici pod nazivom GlagoMatika, koje je održano u subotu 20. veljače, učenik naše škole Martin Brkić (5. a) osvojio je medalju za treće mjesto. Igra se sastoji od devet razina, a cilj je što brže točno prepoznati i zbrojiti brojeve pisane glagoljicom.

Na natjecanje se prijavilo 95 natjecatelja iz 26 mjesta iz Hrvatske, BiH i Švicarske, a izvodilo se preko web aplikacije GlagoMatika koju je programirao književnik i programer Tomislav Beronić iz Krnjaka kod Karlovca, član udruge Knezovi Krčki Frankopani.

Dodjela medalja održana je na Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva (22. veljače) na jezeru Bundek, pri čemu su najuspješnijim natjecateljima uručene prekrasne medalje koje dizajnirao i donirao Ivan Habljak te darove tvrtke 3design Šanell i Grada Krka.

Martinov uspjeh dodatno je motivirao Križevačke glagoljaše na vježbu glagoljske matematike. Igra je stalno dostupna u modu za vježbanje tako da se može rabiti i za zabavu.

Tekst: Dunja Rebić, 7. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci
ŠKOLSKI PLESNI VIRTUALNI SHOW
Djevojčice u Poreču na državnoj smotri

Djevojčice iz 5. a razreda poslale su snimku svojega plesa na Školski plesni virtualni show i osvojile 3. mjesto te Read more

MATHEMA 2021.
Luka, Lovro i Klara osvojili treće mjesto

Na matematičkom natjecanju Mathema 2021. ekipa 4. a razreda koju čine Luka Novosel Glavočević, Klara Mihalić i Lovro Vukonić osvojila Read more