USPJESI LITERARNE DRUŽINE
Na četrnaest natječaja sedam priznanja

napisao Izvor Osmodec Urednik

Na četrnaest natječaja sedam priznanja

Naši su literati pod vodstvom učiteljice Danijele Zagorec prošle školske godine sudjelovali na čak 14 natječaja, na kojima su osvojili i nekoliko nagrada. Pogledajte kojih!

Lorena Lugomer osvojila je 2. mjesto na natječaju Europa u školi.

Polaznice literarne družine kod učiteljice Danijele Zagorec i prošle su godine bile vrlo marljive i uspješne. Sudjelovale su na 14 literarnih natječaja, na kojima su osvojile šest nagrada i priznanja.

Uspješni na sedam natječaja

Na Državnoj smotri Lidrano u Šibeniku sudjelovala je Lucija Picig (8. r.) sa svojim literarnim radom Četiri godišnja doba. Iako na državnome Lidranu nema nagrada ni mjesta, sam dolazak na državnu razinu ogroman je uspjeh jer se od nekoliko stotina radova bira trideset najboljih.

Lucija Picig s mentoricom Danijelom Zagorec na državnom Lidranu.

U Primoštenu je održan literarni natječaj Poj riči materinske 2016. Od poslanih radova u zborniku natječaja objavljeno je pet pjesama naših pjesnikinja: Moja kišna kap Magdalene Kralj (5. r.), More i Želim bolji svijet Lucije Picig (8. r.) te Zimska noć i Sumrak Matee Martinčić (8. r.).

U literarnom natječaju Za hrvatsku djecu širom svijeta s temom Hrvatska žena jučer, danas, sutra sudjelovale su Matea Martinčić i Lucija Picig. Učenica Matea Martinčić osvojila je 3. mjesto.

Na natjecanju pod nazivom Europa u školi 2016., na kojem je tema bila Ljubav u obitelji – čuvarica djetinjstva, učenica Lorena Lugomer (8. r.) osvojila je 2. mjesto. Loreni je nagrada svečano uručena u Europskom domu u Zagrebu povodom proslave Dana Europe, a zahvaljujući svome uspjehu, Lorena je bila i na prijemu kod župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena.

Primanje nagrada u Europskom domu.

Lorena Lugomer s mentoricom Danijelom Zagorec na primanju kod župana Darka Korena.

Tema natjecanja Volim Podravinu i Prigorje bila je Djelima svojim zadužili su županiju. Na tom natjecanju sudjelovali su: Matea Martinčić s tekstom o Sidoniji Rubido Erdödy, Lucija Picig s tekstom o Albertu Štrigi, Gabrijela Herendić s tekstom o Marcelu Kiepachu i Lorena Lugomer s tekstom o Dragutinu Novaku. Gabrijela Herendić osvojila je drugu nagradu – Priznanje sa srebrnim znakom, a Matea Martinčić dobila je specijalno priznanje za svoj tekst.

Učenica Lucija Picig osvojila je nagradu za najbolji rad u Koprivničko-križevačkoj županiji na natjecanju Odjeci Naklade Ljevak. Osim nje na natječaju su sudjelovale i Lorena Lugomer, Gabrijela Herendić, Matea Martinčić, Matej Miklin i Ozana Zagorec.

Lucija Picig s prijateljicom Emom Golubić i mentoricom Danijelom Zagorec na primanju nagrade na natječaju Odjeci.

Na literarnom natječaju Matice hrvatske Čitluk (Bosna i Hercegovina) za učenike osnovnih škola na slobodnu temu učenica Matea Martinčić osvojila je nagradu za pjesmu Kišni dan.

Ostali natječaji

Ozana Zagorec i Matej Miklin sudjelovali su na literarnom natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Matea Martinčić, Magdalena Kralj, Matej Miklin, Laura Tomašić i Ozana Zagorec okušali su se u pisanju haiku i sudjelovali na Haiku susretima Vežica.

Naši su se pjesnici okušali i u pisanju pjesama na kajkavskom narječju. Na 47. Festival dječje kajkavske poezije u Zlataru Zbor malih pjesnika poslani su radovi Magdalene Kralj i Matee Martinčić, a Mateine su pjesme poslane i na Mali KAJ – Natječaj 36. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić u Svetom Ivanu Zelini.

Na natječaju U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu sudjelovala je učenica Lucija Picig. Lorena Lugomer, Gabrijela Herendić, Lucija Picig, Matea Martinčić, Matej Miklin i Ozana Zagorec sudjelovali su na natjecanju Kulturno-obrazovnog društva Side Košutić Poljubi grumen zavičajne zemlje i prošapći hvala. Na Međunarodnom literarno-likovnom natječaju Tin i ja sudjelovala je Matea Martinčić s pjesmom Planina zov.

Tekst: Paulina Radaković, 8. r.
Fotografije: iz albuma Danijele Zagorec, prof.

Povezani članci