USPJESI MLADIH LITERATA
Osam natječaja - šest nagrada

napisao Izvor Osmodec Urednik

Osam natječaja – šest nagrada

Literarna družina naše škole ove je godine postigla više no odlične rezultate. Sudjelovali su na jedanaest natječaja, a na osam njih za koje se znaju rezultati osvojili su čak šest nagrada

Radna soba s bibliotekom u spomen-domu Dragutina Tadijanovića

Radna soba s bibliotekom u spomen-domu Dragutina Tadijanovića. Je li on uzor našim literatima?

1. Županijski Lidrano 

Na županijskom Lidranu s literarnim radom sudjelovala je učenica Laura Vrabec (8. b).

2. Literarni natječaj Poj riči materinske 

Na literarnom natječaju Poj riči materinske 2015. održanom u Primoštenu u zbornik su ušle dvije pjesme: Vatra Marte Majhen iz 8. a (pjesmu su uglazbili članovi glazbene družine naše škole)  i Bjelina Mateje Kralj iz 8. b.

3. Literarni natječaj Za najljepši putopis „Putositnice 2015.” 

Na literarni natječaj Za najljepši putopis „Putositnice 2015.” poslani su putopisi Magdalene Lauš (8. b) KalnikJosipe Kamenarić (8. b) Da se ne zaboravi – Putovanje u Vukovar  i Lorene Lugomer (7. b) Zadar je u mom srcu.  

4. Literarni natječaj Za hrvatsku djecu širom svijeta 

Hrvatska kulturna zajednica u Švicarskoj organizirala je literarni natječaj Za hrvatsku djecu širom svijeta s temom Zavičajna ostavština. Sudjelovale su Josipa Kamenarić (8. b) s tekstom Božićni običaj, Marta Majhen (8. a) s tekstom Proštenje, Ana Čapek (8. a) s tekstom Racice na pašu, Lucija Picig (7. a) s tekstom Đurđevo pod lipom i Magdalena Lauš (8. b) s tekstom Kalnik.

Učenica Lucija Picig osvojila je drugo mjesto, a Ana Čapek treće mjesto. Dodjela nagrada održala se u Zagrebu u Hrvatskoj kući „Materina priča” u subotu 9. svibnja 2015.

Lucija i Ana ispred Hrvatske kuće

Lucija i Ana ispred Hrvatske kuće

U društvu s gospođom Dunjom Gaupp iz Švicarske, voditeljicom projekta

U društvu s gospođom Dunjom Gaupp iz Švicarske, voditeljicom projekta

5. Literarni natječaj Sfera

Na Literarni natječaj Sfera Društva za znanstvenu fantastiku natjecali su se: Laura Vukelja (7. a) s radom Škola za vremenske putnike, Marko Zagorec (7. a) s reportažom iz budućnosti Stroj koji vodi u drugi svijet, Ema Golubić (7. a) s radom Škola za vremenske putnike, Karla Kralj (8. a) s radom Stroj koji vodi u drugi svijet, Lorena Lugomer (7. b) s radom Škola za vremenske putnike te Lorena Šporer (8. a) s radom Stroj koji vodi u drugi svijet.  

Učenica Laura Vukelja osvojila je drugu nagradu. Dodjela nagrada održala se  u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u subotu 16. svibnja 2015.

Priznanje Sferica za osvojenu 2. nagradu za rad Škola za vremenske putnike

Priznanje Sferica za osvojenu 2. nagradu za rad Škola za vremenske putnike

Pune ruke knjiga

Pune ruke knjiga

6. Literarni natječaj Volim Podravinu i Prigorje

Literarni natječaj Volim Podravinu i Prigorje, u organizaciji Turističke zajednica Koprivničko-križevačke županije, imalo je temu I to je moj zavičaj. Natjecale su se Magdalena Lauš (8. b) s tekstom Kalnik, Josipa Kamenarić (8. b) s tekstom Božićni običaj, Ana Čapek (8. a) s tekstom Racice na pašu, Lucija Picig (7. a) s tekstom Đurđevo pod lipom, Marta Majhen (8. a) s tekstom Proštenje Mateja Kralj (8. b) s tekstom Plovarijada.

Učenica Ana Čapek osvojila je treće mjesto (priznanje s brončanim znakom), a mentorica Danijela Zagorec specijalno priznanje za predan rad i odabir raznolikih i kvalitetnih tekstova. Također, učenice Rea Vrhovec i Leona Ostojić osvojile su drugo mjesto za likovni rad. Njihova mentorica je učiteljica Senka Ratković. Primanje kod župana održalo se 27. travnja 2015. u zgradi Županije u Koprivnici.

Nagrađeni učenice i učiteljice s ravnateljem

Nagrađeni učenice i učiteljice s ravnateljem

7. Literarni natječaj U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić

Na literarnome natječaju U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić, koji raspisuje Grad Slavonski Brod, Ogranak Matice hrvatske i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, dislociran studij u Slavonskom Brodu, sudjelovale su Josipa Kamenarić (8. b) s radom Riznica riječi Ana Čapek (8. a) s radom Igra riječi. Tema je bila Rečenica koja obuhvaća svijet.

Učenica Ana Čapek osvojila je nagradu za pjesmu Igra riječi. Svečana dodjela nagrada održala se u Slavonskom Brodu 13. travnja 2015.

Na svečanosti dodjele nagrada u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod Ana čita svoju pjesmu

Na svečanosti dodjele nagrada u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod Ana čita svoju pjesmu

Ana s učiteljicom Zagorec kod kipa Ivane Brlić-Mažuranić

Ana s učiteljicom Zagorec kod kipa Ivane Brlić-Mažuranić

8. Literarni natječaj Hrvatska kulturna baština

Literarni natječaj Hrvatska kulturna baština, koji raspisuje Osnovna škola kneza Branimira Donji Muć, imao je temu Običaji, obredi i svečanosti, a sudjelovale su Josipa Kamenarić (8. b) s radom Božićni običaj, Ana Čapek (8. a) s radom Racice na pašuLucija Picig (7. a) s radom Đurđevo pod lipomMarta Majhen (8. a) s radom Proštenje Mateja Kralj (8. b) s radom Plovarijada.

Učenica Josipa Kamenarić osvojila je nagradu za rad Božićni običaj. Nažalost, nisu putovali u Donji Muć  na  svečanu dodjelu nagrada, ali imali su dobar razlog. Toga su dana (22. svibnja) išli na jednodnevni izlet u Sloveniju. Nagradu će im poslati poštom.

9. Literarni natječaj Odjeci

Već godinama se naši učenici javljaju na literarni natječaj Naklade Ljevak Odjeci. Ove godine sudjelovale su Josipa Kamenarić (8. b) s radom Božićni običaj, Ana Čapek  (8. a) s radom Racice na pašu, Lucija Picig (7. a) s radom Đurđevo pod lipom, Marta Majhen (8. a) s radom Proštenje, Mateja Kralj (8. b) s radom Plovarijada, Laura Vrabec (8. b) s radom Plesne cipele, Lorena Lugomer (7. b) s radom Svijet u meni, Josipa Kamenarić (8. b) s radom Riznica riječi, Josipa Kamenarić (8. b) s radom Magla i Magdalena Lauš (8. b) s radom Kalnik. Čekaju rezultate natječaja.

10. Literarni natječaj Zbor malih pjesnika Zlatar 2015.

Na literarni natječaj Zbor malih pjesnika Zlatar 2015. poslan je rad Proletje Marte Majhen (8. a). Čekaju rezultate natječaja.

11. Literarni natječaj Tin i ja.

Na 15. Literarno-likovnom natječaju Tin i ja sudjeluju Josipa Kamenarić (8. b) s radom Riznica riječi i Lorena Lugomer (7. b) s radom Svijet u meni. Također čekaju rezultate natječaja.

 

Tekst: Ema Golubić, 7. a
Fotografije: Danijela Zagorec, prof.

Povezani članci