„ZAGRLJAJ SREĆE”
Slikovnica i pjesma kao podrška oboljelim ženama

napisao Izvor Osmodec Urednik

Slikovnica i pjesma kao podrška oboljelim ženama

Kako bi podizali svijest o prevenciji i ranom otkrivanju zloćudnih bolesti, učenici i učiteljice naše škole odazvale su se pozivu Kluba žena Agata za sudjelovanje u projektu „Niti jedan put nije težak s prijateljem uza se”, tijekom kojega je nastala slikovnica „Zagrljaj sreće” i autorska „Pjesma ohrabrenja” učenice Magdalene Božić

Predstavljanje slikovnice

Na poziv Kluba žena s bolestima dojke Agata iz Križevaca, učenici naše škole osmislili su slikovnicu „Zagrljaj sreće” u svrhu podizanja svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju zloćudnih bolesti. Slikovnica je predstavljena u Turističko-informativnom centru u petak 2. prosinca.

Svečanost predstavljanja slikovnice moderirala je profesorica hrvatskog jezika Danijela Zagorec. Na početku je predsjednica Kluba Agata Melita Miščević zahvalila našoj školi na suradnji u projektu „Niti jedan put nije težak s prijateljem uza se”, a potpredsjednica Kluba Nena Prosenečki pročitala svoju životnu priču. Istaknula je koliko je težak svaki trenutak od spoznaje oboljenja do ozdravljenja, ali da se uz podršku obitelji i prijatelja sve može prebroditi.

Prikaz slikovnice pročitala je učiteljica Lucija Martinčić. Profesorica hrvatskog jezika Nina Drakulić ispričala je o nastanku teksta slikovnice koji su osmislile njezine učenice Tena Budja, Ana Šarić i Lorena Jačmenjak. Učiteljica Senka Pleše predstavila je likovni dio slikovnice, za koji su zaslužne polaznice njezine likovne skupine: Lana Budić, Ema Doskočil, Jelena Kirin, Ena Pavlović, Tena Petrus, Rita Selthofer, Nikolina Skrba, Marta Sokolić, Larisa Šantatić, Lana Tomac, Ema Vrhovec, Sara Vučković i Dorotea Zidarić.

Za glazbeno-plesni program pobrinule su se profesorica Sandra Poštić i učiteljica Brankica Salopek. Grupa ljubitelja glazbe izvela je „Pjesmu ohrabrenja” koju je napisala, uglazbila i otpjevala Magdalena Božić, a pratili su je Ines Čevisek, Dora Devčić, Magdalena Ištok, Domagoj Jelušić, Adrian Katanović, Tin Mijić i Pia Sertić. Plesna skupina 2. b razreda izvela je plesnu točku „Cimet i čaj”.

Sopranistica Klara Prosenečki uljepšala je promociju svojim nastupima uz pratnju korepetitora Darka Golubića i mentorstvo profesorice Ane Fortuna. Brojni posjetitelji mogli su razgledati i izložbu radova učenika 1. a, 2. b i 3. c razreda koji su pod vodstvom svojih učiteljica Anđelke Balić, Brankice Salopek i Josipe Rabadžija izradili likovne radove motivirane tekstom slikovnice.

Slikovnica se, osim u tiskanom, može čitati i u digitalnome obliku za koji se pobrinula učiteljica Senka Pleše. Tekst digitalne slikovnice prilagođen je slabovidnim osobama jer ima zvučnu podlogu, a font je pogodan i za osobe s disleksijom.

Reportaža je objavljena i u Regionalnom dnevniku:

 

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.; MVR;
prigorski.hr; radiokrizevci.hr

Povezani članci