Top
Bolji svijetŠkolska godina 2022./2023.

„ZAGRLJAJ SREĆE”
Slikovnica i pjesma kao podrška oboljelim ženama

Slikovnica i pjesma kao podrška oboljelim ženama

Kako bi podizali svijest o prevenciji i ranom otkrivanju zloćudnih bolesti, učenici i učiteljice naše škole odazvale su se pozivu Kluba žena Agata za sudjelovanje u projektu „Niti jedan put nije težak s prijateljem uza se”, tijekom kojega je nastala slikovnica „Zagrljaj sreće” i autorska „Pjesma ohrabrenja” učenice Magdalene Božić

Predstavljanje slikovnice

Na poziv Kluba žena s bolestima dojke Agata iz Križevaca, učenici naše škole osmislili su slikovnicu „Zagrljaj sreće” u svrhu podizanja svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju zloćudnih bolesti. Slikovnica je predstavljena u Turističko-informativnom centru u petak 2. prosinca.

Svečanost predstavljanja slikovnice moderirala je profesorica hrvatskog jezika Danijela Zagorec. Na početku je predsjednica Kluba Agata Melita Miščević zahvalila našoj školi na suradnji u projektu „Niti jedan put nije težak s prijateljem uza se”, a potpredsjednica Kluba Nena Prosenečki pročitala svoju životnu priču. Istaknula je koliko je težak svaki trenutak od spoznaje oboljenja do ozdravljenja, ali da se uz podršku obitelji i prijatelja sve može prebroditi.

Prikaz slikovnice pročitala je učiteljica Lucija Martinčić. Profesorica hrvatskog jezika Nina Drakulić ispričala je o nastanku teksta slikovnice koji su osmislile njezine učenice Tena Budja, Ana Šarić i Lorena Jačmenjak. Učiteljica Senka Pleše predstavila je likovni dio slikovnice, za koji su zaslužne polaznice njezine likovne skupine: Lana Budić, Ema Doskočil, Jelena Kirin, Ena Pavlović, Tena Petrus, Rita Selthofer, Nikolina Skrba, Marta Sokolić, Larisa Šantatić, Lana Tomac, Ema Vrhovec, Sara Vučković i Dorotea Zidarić.

Za glazbeno-plesni program pobrinule su se profesorica Sandra Poštić i učiteljica Brankica Salopek. Grupa ljubitelja glazbe izvela je „Pjesmu ohrabrenja” koju je napisala, uglazbila i otpjevala Magdalena Božić, a pratili su je Ines Čevisek, Dora Devčić, Magdalena Ištok, Domagoj Jelušić, Adrian Katanović, Tin Mijić i Pia Sertić. Plesna skupina 2. b razreda izvela je plesnu točku „Cimet i čaj”.

Sopranistica Klara Prosenečki uljepšala je promociju svojim nastupima uz pratnju korepetitora Darka Golubića i mentorstvo profesorice Ane Fortuna. Brojni posjetitelji mogli su razgledati i izložbu radova učenika 1. a, 2. b i 3. c razreda koji su pod vodstvom svojih učiteljica Anđelke Balić, Brankice Salopek i Josipe Rabadžija izradili likovne radove motivirane tekstom slikovnice.

Slikovnica se, osim u tiskanom, može čitati i u digitalnome obliku za koji se pobrinula učiteljica Senka Pleše. Tekst digitalne slikovnice prilagođen je slabovidnim osobama jer ima zvučnu podlogu, a font je pogodan i za osobe s disleksijom.

Reportaža je objavljena i u Regionalnom dnevniku:

 

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.; MVR;
prigorski.hr; radiokrizevci.hr

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.