NOGOMETNO LUDILO
Navijači vatrenoga srca

napisao Izvor Osmodec Urednik

Navijači vatrenoga srca

Svjetsko nogometno prvenstvo u nogometu prošlih se tjedana pratilo i u našoj školi. Nogomet se gledao u učionicama, u knjižnici, u produženom boravku

Navijači iz 8. b

Nakon što je ministar obrazovanja dao javnu dozvolu da se u školama gleda Svjetsko nogometno prvenstvo, mnogi su učitelji učenicima omogućili uživanje u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Nogomet se u našoj školi gledao u učionicama, u knjižnici i u produženom boravku, a učenici su zdušno navijali okićeni različitim navijačkim rekvizitima.

Prvu je utakmicu hrvatska reprezentacija igrala 23. studenog protiv Maroka (0 : 0), drugu protiv Kanade (4 : 0), treću protiv Belgije (0 : 0) te izborila nastup u osmini finala. Uzbudljiva utakmica protiv Japana igrala se 5. prosinca, a naša je reprezentacija pobijedila u raspucavanju jedanaesteraca 2 : 1 (4 : 2). Uslijedilo je četvrtfinale protiv Brazila, u kojemu smo savladali tog moćnog protivnika, opet na jedanaesterce rezultatom 2 : 1 (5 : 3).

Sljedeća je utakmica, ona protiv Argentine, na redu u utorak 13. prosinca u 20 sati, dakle poslije nastave, no sigurni smo da će učenici i kod kuće jednako vatreno navijati kao i u školi.

8. b
6. a
2. c i 4. b
5. c
7. d

Tekst: uredništvo
Fotografije: Danijela Zagorec, prof.; Marjana Fržović, prof.;
Romana Erhatić, prof.; Martina Iveković, prof.

Povezani članci