Top
DogađanjaŠkolska godina 2022./2023.

NOGOMETNO LUDILO
Navijači vatrenoga srca

Navijači vatrenoga srca

Svjetsko nogometno prvenstvo u nogometu prošlih se tjedana pratilo i u našoj školi. Nogomet se gledao u učionicama, u knjižnici, u produženom boravku

Navijači iz 8. b

Nakon što je ministar obrazovanja dao javnu dozvolu da se u školama gleda Svjetsko nogometno prvenstvo, mnogi su učitelji učenicima omogućili uživanje u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Nogomet se u našoj školi gledao u učionicama, u knjižnici i u produženom boravku, a učenici su zdušno navijali okićeni različitim navijačkim rekvizitima.

Prvu je utakmicu hrvatska reprezentacija igrala 23. studenog protiv Maroka (0 : 0), drugu protiv Kanade (4 : 0), treću protiv Belgije (0 : 0) te izborila nastup u osmini finala. Uzbudljiva utakmica protiv Japana igrala se 5. prosinca, a naša je reprezentacija pobijedila u raspucavanju jedanaesteraca 2 : 1 (4 : 2). Uslijedilo je četvrtfinale protiv Brazila, u kojemu smo savladali tog moćnog protivnika, opet na jedanaesterce rezultatom 2 : 1 (5 : 3).

Sljedeća je utakmica, ona protiv Argentine, na redu u utorak 13. prosinca u 20 sati, dakle poslije nastave, no sigurni smo da će učenici i kod kuće jednako vatreno navijati kao i u školi.

Tekst: uredništvo
Fotografije: Danijela Zagorec, prof.; Marjana Fržović, prof.;
Romana Erhatić, prof.; Martina Iveković, prof.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.