Top
MalciŠkolska godina 2016./2017.

ZANIMLJIVA ZANIMANJA
U slučaju požara treba nazvati 112

U slučaju požara treba nazvati 112

Učenike 1. b i 1. c razreda posjetio je vatrogasac Jurica Smiljan. Upoznao ih je sa zaštitnom odjećom koja se izrađuje od materijala otpornog na toplinu i mehanička oštećenja

vatrogasac-2

Upoznavanje s vatrogasnom odjećom

Vatrogasna odjeća pogodna je za nošenje u uvjetima koji se stvaraju pri požaru ljeti i zimi. U nju spadaju zaštitna jakna i hlače, zaštitne rukavice i kožne čizme s ojačanim potplatom i čeličnom kapicom, potkapa, vatrogasna kaciga i  svjetiljka. Vatrogasac Jurica Smiljan demonstrirao je na sebi  kako izgleda vatrogasac spreman za intervenciju.

Upozorio ih je  da  slučaju izbijanja požara budu prisebni, ne stvaraju paniku te potraže pomoć odrasle osobe koja će nazvati 112 ili 193.

Prvašići su s velikim interesom pratili njegovo izlaganje. Dobili su mnogo korisnih informacija. Naučili da se vatrom ne igra jer može izazvati požar, a time nanijeti materijalnu štetu ili ugroziti ljudske živote. Bili su vrlo radoznali i postavljali mnoga pitanja vezana uz njegovo zanimanje.

Vatrogac im je obećao da ovim susretom njihovo druženje neće završiti već da će se još susretati  i u  nekim drugim projektima. Za sjećanje na ovaj susret dobili su raspored sati i slikovnice-bojanke koje su ih jako obradovale.

vatrogasac

Prvašići su s velikim interesom pratili izlaganje

Tekst i fotografije: Suzana Balić, uč. mentor

Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more