Top
Bolji svijetŠkolska godina 2017./2018.

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Nek na stolu uvijek bude kruh

Naši su učenici sudjelovali u obilježavanju Dana zahvalnosti za plodove zemlje na gradskome trgu i u samoj školi. Pogledajte kakve su delicije pripremile vrijedne ruke mama i baka (možda i pokojeg tate ili djeda)!

Naš štand na Trgu J. J. Strossmayera

Naša škola je u petak, 13. listopada sudjelovala u tradicionalnoj manifestaciji Turističke zajednice grada Križevaca „Jesenska priča – dan kruha i plodova jeseni”. Učenici 3. b, 4. a i PŠ Križevačke Poljane sa svojim su učiteljicama Anicom Žulj, Natašom Majnarić i Jasnom Bratić izložili raznovrsne i ukusne pekarske proizvode i kolače, koje su napravile vrijedne mame, bake i ostali ukućani.

Dan kruha proslavljen je u ponedjeljak, 16. listopada i u školi. Učenici nižih razreda pripremili su sa svojim učiteljicama u svakoj smjeni kratku priredbu, na kojoj su glumili, pjevali i recitirali. Priredbe su koordinirale učiteljice Lucija Martinčić, Sandra Poje i Suzana Balić. Zatim su kapelan Dominik Jaić i župnici Dražen Hladuvka i Stjepan Soviček izrekli molitvu i blagoslovili hranu koju su učenici pripremili u svojim obiteljima.

 

Zahvala i priredba u A smjeni

 

 

Zahvala i priredba u B smjeni

Proslava po razredima – B smjena

I u područnim školama učenici su obilježili Dan kruha. U Područnoj školi Veliki Raven pjevali su, glumili, recitirali, čak i mijesili pekarske proizvode.

PŠ Vojakovac obilježila je Dan kruha na seoskom imanju Rakić.
– Učenici i učiteljice priredili su prigodni program. Domaćini seoskog imanja prezentirali su nam kako kako se na starinski način u žrvnju mljelo žito te nas upoznali sa značajkama imanja. Nakon izlaganja počastili smo se ukusnim slatkim i slanim pecivima i kolačima te prirodnim domaćim sokom.
Nakon zakuske svi zajedno prošetali smo do jezera Čabraji. Nakon igre i druženja vratili smo se u našu područnu školu. Bio je to Dan kruha na tradicionalan, drugačiji i zanimljiv način. – opisala je učiteljica Draženka Pušić.

– Dani kruha u PŠ Sveta Helena obilježeni su 24. listopada. Marljivi učenici od 1. do 4. razreda pripremili su prigodnu priredbu. Priredbi su je prisustvovao ravnatelj naše škole i župnik vlč. Ivan Črnek koji se okupljenima obratio s nekoliko riječi i blagoslovio pripremljenu hranu. – ispričala je učiteljica Marija Kučina.

–  U Područnoj školi Apatovac obilježili smo 27. listopada Dane kruha. Priredili smo svečanu užinu te se počastili voćnim čajem, ukusnim pecivima i kolačima koje su pripremile naše mame i bake. – ispričala je učiteljica Ivanka Strmečki-Baričević.

Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Fotografije: učiteljice razredne nastave

.

Komentari