Top

Sanja Pilić predstavila slikovnice o Maši

Sredinom studenog u našoj je školi gostovala književnica Sanja Pilić

pilic-5

Sanja Pilić napisala je jedanaest slikovnica o Maši, za koje ju je inspirirala nećakinja.

Poznata spisateljica Sanja Pilić predstavila je svoje novije knjige, to jest serijal slikovnica o Maši, učenicima 3. a, 3. b i 4. c razreda. Slikovnice su inspirirane njezinom nećakinjom Mašom. Nažalost, jedne od jedanaest knjiga o Maši nije bilo, ali ništa zato, jer su tamo bile sve ostale slikovnice, kao što su Maša i sport, Maša u Parizu, Maša u gostima, Maša i bajke, Maša i klaun i druge.

Književnica je govorila o svojim zgodama iz djetinjstva, pa je ispričala kako je slavila Božić. Nestrpljivo je čekala da se vani smrači jer bi roditelji tad ugasili sva svijetla i za to vrijeme bi se ispod božićnoga drvca našli darovi. Kad bi upalili svjetlo, ona bi dijelila poklone.

Razvio se živ razgovor književnice i učenika. Malo su djeca ispitivala književnicu, malo bi i ona njima postavljala pitanja. Moglo se saznati da većina učenika 4. c voli bajke, ali da gotovo nitko ne zna (a ni ja sam) kako se igra gumi-gumi.

Učenici su spisateljicu pitali pitanja koja se obično postavljaju piscima, kao što su ova:
Koja vam je bila prva knjiga koju ste napisali? O mamama sve najbolje.
Otkuda vam ideja za pisanje knjiga ? Mama joj je bila spisateljica, a ona je voljela čitati, kasnije je počela i pisati. Iako se prvo bavila fotografijom i filmom, pisanje joj je najmilije.

Osim slikovnica o Maši Sanja Pilić također piše i knjige za starije, neke su od njih Pošalji mi poruku, Vidimo se na fejsu, Zar baš moram u školu, Sav sam popubertetio, Fora je biti faca, zar ne? i druge. Također je pisala scenarij stripa Kiki i ostali.

Tekst: Viktor Horvat, 7. r.
Fotografije: Emina Mikulec, 7. r.

Komentari