13. GRADSKE SPORTSKE IGRE
Nazorovci za dlaku bolji

napisao Izvor Osmodec Urednik

Nazorovci za dlaku bolji

U četvrtak i petak 24. i 25. studenog u sportskoj dvorani naše škole održane su 13. Gradske sportske igre, u kojima su se naši sportaši natjecali protiv sportaša OŠ „Vladimir Nazor”

13-gradske-sportske-igre-osnovnih-skola-116

Učenici OŠ Ljudevita Modeca i OŠ „Vladimir Nazor” natjecali su se u šahu, rukometu, nogometu, košarci, odbojci, graničaru, povlačenju užeta i štafeti. Organizator je ovih tradicionalnih igra Zajednica športskih udruga Križevci pod pokroviteljstvom Grada Križevaca.

Početak sportskih gradskih igra započeo je s učenicima nižih razreda u četvrtak. Već prvi dan kod nižih razreda nazorovci su bili bolji od modeca s osvojenim rezultatom 5:1. Bod za našu školu osvojili su samo 2. razredi u štafeti.

U petak su učenici viših razreda naše škole bili za petama nazorovcima, naše su sedmašice i osmašice nadjačale svoje protivnice u rukometu, ista stvar za rukom je pošla i našim rukometašima.

Naši su učenici sedmih i osmih razreda pobijedili u nogometu te doveli do rezultata 5:4, a za konačno izjednačenje zaslužne su naše košarkašice.

Nazor nas je ipak nadjačao u muškoj košarci osmih i sedmih razreda. Medalje oko vrata dobili su učenici i učenice sedmih i osmih razreda naše škole u odbojci.

Nazor je opet bio bolji u povlačenju užeta i poveo s rezultatom 8:7, isto tako bilo je i s graničarom gdje smo znatno zaostali za nazorovcima. Ali hrabro smo se borili dalje i pobijedili u štafeti šestih, sedmih i osmih razreda mješovito. Pobjede u štafeti nisu nam bile dovoljne jer je Nazor bio uspješniji u šahu i tako je ukupan rezultat bio 13:12 te je i ove godine pobjeda na 13. Gradskim sprotskim igrama i ove godine pripala OŠ „Vladimir Nazor”.

Podsjećamo da je naša škola od 2010. do 2014. bila pet puta uzastopni pobjednik Gradskih sportskih igara.

Tekst: Monika Valec, 8. r.
Fotografije: prigorski.hr

Povezani članci