3. ZNANSTVENI TURNIR
Održano natjecanje mladih prirodoslovaca

napisao Izvor Osmodec Urednik

Održano natjecanje mladih prirodoslovaca

U organizaciji naše škole održan je 26. studenoga treći Znanstveni turnir, ove godine na daljinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Dvije ekipe naše škole osvojile su drugo i treće mjesto, dok je najbolja bila ekipa iz OŠ „Vladimir Nazor” Križevci

Deset ekipa sudjelovalo je na trećem po redu Znanstvenom turniru koji organizira naša škola. Iako se turnir zbog epidemiološke situacije nije mogao održati uživo, održan je na daljinu 26. studenog u suradnji s još četiri škole. Uz učenike naše škole natjecali su se učenici OŠ Ferdinandovac, OŠ Sokolovac, OŠ Legrad i OŠ „Vladimir Nazor” Križevci.

Učenici su u grupama po tri učenika rješavali zadatke iz biologije, fizike i kemije. Najbolji je rezultat ostvarila ekipa „Mali Einsteini” iz OŠ „Vladimir Nazor” Križevci s osvojena 204 boda, dok su ih u stopu pratile ekipe naše škole „Ozon” (193 boda) i „Znanstvenici” (182 boda) osvojivši tako drugo i treće mjesto.

Kao i prethodnih godina cilj turnira bio je potaknuti ljubav učenika prema prirodnim znanostima, ali i probuditi pozitivni natjecateljski duh.

Tekst: Dunja Rebić, 8. b
Fotografije: Anica Hrlec, prof.

Povezani članci