6. DJEČJI „KRANJČIĆ”
Duhovno stvaralaštvo privuklo kreativce iz cijele domovine

napisao Izvor Osmodec Urednik

Duhovno stvaralaštvo privuklo kreativce iz cijele domovine

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 22. travnja održana je završna svečanost 6. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”. Naši su učitelji i učenici još jednom odradili izvrstan posao i ugostili male kreativce i njihove mentore iz cijele Hrvatske te na taj način promovirali Križevce kao grad kulture i svetih ljudi

Nagrađeni u žanru poezije

Na završnoj svečanosti 6. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” nagrađeni su učenici najuspjelijih radova i njihovi mentori. Likovni su radovi bili prikazani na izložbi „Božji cvjetnjak”, najuspjeliji književni radovi bili su javno izvedeni, a najširi izbor radova objavljen je u zborniku „Za druge disati”. Tema ovogodišnjega natječaja bili su hrvatski sveci i blaženici.

Nagrađeni učenici, kojih je ukupno bilo dvadeset i jedan, bili su ponosni što su svoje radove mogli pročitati javno te nisu skrivali zadovoljstvo nagradama koje su dobili, a za koje su se pobrinuli Glas Koncila, Verbum, Alfa, Galerija hrvatske sakralne umjetnosti i televizija „Laudato” te Naklada Ljevak.

Program su izvrsno vodili Luka Dominik Pisačić i Dora Sokač, a u glazbenom dijelu programa sudjelovale su naše učenice Marta Šiler, Dunja Rebić, Adela Balić i Julija Nekić.

Luka Dominik Pisačić i Dora Sokač

Marta Šiler i Dunja Rebić

Julija Nekić i Adela Balić

Nakon završne svečanosti autori, mentori i gosti bili su pozvani u našu školu na ručak, koji su pomogli pripremiti roditelji naših učenika uz pomoć školskih kuhara Štefice Crnić i Dejana Stovraga.

Nakon ručka prof. Nada Babić održala je radionicu „Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu” za mentore, a učiteljica s. Vinka Marović uz pomoć s. Alojzije Pejković za učenike. Učenici su se na radionicama upoznavali, družili i izrađivali križeve od tvrde kartonske podloge posute kamenčićima i pijeskom.

S. Vinka Marović i s. Alojzija Pejković držale su radionicu za djecu.

Susret je završen posjetom katedrali i knjižnici Križevačke grkokatoličke biskupije, koje su goste očarale svojom ljepotom i poviješću. Kroz crkvu i knjižnicu vodila je s. Zinovija Kolić.

Učitelji i učenici naše škole još su jednom odradili izvrstan posao oko organizacije natječaja i samoga susreta, na kojem su ugostili tristotinjak gostiju iz cijele Lijepe Naše. U organizaciji natječaja i susreta sudjelovali su ovi učitelji i učiteljice: Suzana Balić, Romana Erhatić, Irena Horvat, Valentina Jurišić, Jelena Kuzijev, Mihaela Ljutić, Lucija Martinčić, Tihomir Pleša, Sandra Poštić, Krunoslav Puškar, Petra Stančić,  Roman Stupjak, Anita Svetić, Ksenija Španić, Ankica Špoljarić Mandić, Martina Valec-Rebić (koordinatorica natječaja) i Danijela Zagorec (koordinatorica susreta).

Osim učitelja svakako treba pohvaliti i „Isusove učenike”, koji su se pobrinuli da gostima bude ugodno u našoj školi i gradu.

„Isusovi učenici” marljivo su pomagali da se gosti ugodno osjećaju u našem gradu.

Više pročitajte ovdje.

Tekst: Glorija Radan, 8. r.
Fotografije: Martina Valec-Rebić, prof.

Povezani članci