BOŽIĆNA PRIREDBA
Učenici podijelili božićno veselje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici podijelili božićno veselje

Tradicionalna božićna priredba učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca održana je i ove godine u dvorani Hrvatskog doma 17. prosinca, a par dana kasnije, 22. prosinca održana je božićna priredba učenika PŠ Vojakovac

bozicna priredba2

Za organizaciju priredbe u Hrvatskom domu ove su godine bile zadužene učiteljice i učenici nižih razreda, koordinatori priredbe bili su učitelji Nataša Marković, Ozren Bogdanović, Vanja Konfic i Sanja Vujić. Voditelji priredbe bili su učenici 3. a razreda Luka Fržović i Luka Brezovec. U deset točaka učenici su pokazali što sve znaju. Pjevali su (Stiže nam Božić, Rock zvončići…), plesali (Puštam sve, Snjegović i pahuljice…), recitirali (Božićne čestitke, Muke Djeda Mraza…) i glumili (Medvjedićeva želja, Metla i Metlenko idu na doček Nove godine…). Dvoranu su ispunili božićni ugođaj i veselje, a osmijesi roditelja, baka, djedova, braća, sestara i učitelja bili su velika nagrada njihovu trudu.

bozicna priredba

Voditelj programa Luka Fržović ispričao je svoj doživljaj priredbe: „Da bi priredba bila uspješna učenici su morali naučiti tekstove i uvježbati plesne pokrete. Kostimi su bili prilagođeni ulogama i bili su predivni. Pozornica je bila ukrašena božićnim motivima. Na kraju priredbe sam pozvao ravnatelja da pozdravi sve prisutne. Nakon ravnateljevog govora svi smo pjevali pjesmu Božić dolazi. Imali smo tremu, ali smo ju prevladali. Naša je priredba bila predivna i na kraju smo svi pljeskali.”

PŠ Vojakovac

U područnoj školi Vojakovac božićnu priredbu organizirali su učenici i učiteljice Dragica Osman i Draženka Pušić. Na kraju vesele priredbe posjetio ih je i Djed Božićnjak koji je darivao učenike  i njihovu mlađu braću.

bozicna priredba3

PŠ Vojakovac

Učenici PŠ Križevačka Poljana marljivo su pripremali božićnu priredbu. U tome su im pomagale njihove učiteljice Jasna Bratić i Snježana Butković. Priredbu su održali 22. prosinca, a izvodili su prigodne recitacije, igrokaze i božićne pjesme koje su uvježbali na satovima glazbene kulture. Osim blagdana Božića, veselo su proslavili i uspješan završetak 1. polugodišta. Svečanoj priredbi prisustvovali su roditelji učenika i ravnatelj.

P1000408

 

Tekst: Elena Miklečić, 7. b
Fotografije: Draženka Pušić, Martina Valec-Rebić,
Snježana Butković

Povezani članci