IZBOR NAJČITATELJA
Iva i Ankica prvakinje u čitanju

napisao Izvor Osmodec Urednik

Iva i Ankica prvakinje u čitanju

Najčitateljice u školskoj godini 2014./2015. bile su Iva Hrg, 3. b iz razredne nastave i Ankica Kolarić, 5. d iz predmetne nastave. Učenice su nagrađene knjigama

citateljice

Iva i Ankica su u par riječi rekle koji pisac im je najdraži, koju knjigu trenutno čitaju i kako se kod njih probudila ljubav prema knjizi i čitanju.

Ankica je već po treći put izabrana za najčitateljicu.

Iva: „Najviše volim čitati knjige Sanje Polak i Sanje Pilić. Njihove knjige su mi najdraže. Na ljubav prema knjizi i čitanju potaknuli su me svi odrasli oko mene: učiteljica, roditelji… Oni misle da mi djeca premalo čitamo, ali mislim da se varaju. Moj najdraži hobi je čitanje, sviranje gitare i različiti sportovi.”

Ankica: „Knjige su me počele zanimati već u 2. razredu. Posuđivala sam knjige jer sam čitala svom mlađem bratu. Ubrzo sam zavoljela čitati. Obožavam knjige jer uz njih ujedno i maštam. Upravo čitam lektiru Twist na bazenu. Knjiga je moderna i govori o životu jedne obitelji i poučna je. Ne mogu se odlučiti koja mi je najdraža knjiga i najdraži pisac jer su me se sve knjige i svi pisci jako dojmili. Preporučila bih svima da u slobodno vrijeme čitaju knjige jer one razvijaju svijet mašte.”

Tekst i fotografije: Romana Erhatić, knjižničarka

Povezani članci