BOŽIĆNE PRIREDBE
Osamstotinjak učenika pjevalo na trgu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Osamstotinjak učenika pjevalo na trgu

Ove su godine naši učenici i učitelji sugrađanima Božić čestitali na malo drugačiji način. Umjesto uobičajene priredbe u Hrvatskome domu, ove je godine osamstotinjak učenika ispunilo glavni križevački trg i pjevalo božićne pjesme. Zanimljive božićne priredbe tradicionalno su održane i u područnim školama

bozic-1

Modeci su sugrađanima Božić čestitali pjesmom.

Sretan i blagoslovljen Božić zaželjeli su učenici naše škole svim Križevčanima pjevanjem tradicionalnih božićnih pjesama na gradskom trgu. Učenici su otpjevali pjesme Svim na zemlji, Oj pastiri čudo novo i Radujte se narodi. Solirala je Marta Šiler iz 4. a razreda, a pripremila ih je učiteljica Sandra Poštić.

bozic

Solistica Marta Šiler.

Priredba u PŠ Veliki Raven

U PŠ Veliki Raven 20. prosinca održana je priredba kao uvod u nadolazeće božićne blagdane. Cijela priredba bila je zapravo igrokaz pod nazivom Badnja noć, a uloge su imali sljedeći učenici: Tea Tukša (3. r.), Matea Škudar Vincek (4. r.), Jelena Gudić (3. r.), Leona Capek (3. r.) i Martina Mirić (4. r.) kao unuci, baku je glumila Karmen Mikulec (4. r.), djeda Lukas Valjak (4. r.), mamu Stela Pavlic (4. r.), tatu Karlo Pavlek (3. r.). Josip je bio Leon Ban (2. r.), Mariju je igrala Petra Zarep (2. r.), kraljeve Dominik Horžić, Dorijan Letoja, Emanuel Kralj (2. r.), a pastire Filip Mikulec, Dorian Žepec, Domagoj Valjak, Lovro Jelušić (1. r.) i Veronika Ferenčak (3. r.). Bile su tu i zvjezdice: Paola Valjak, Petra Đurđević, Dora Seleš, Lina Blažinčić (2. r.) i Lucija Valjak (3. r.), pahuljice: Melani Brežac, Petricia Đurđević, Lorena Jelušić, Nika Lugomer, Ivana Pavlic (1. r.) te anđeli: David Kralj, Ivan Mateković (1. r.), Lorena Zarep i Antonia Žepec (4. r.).

Učenici su također izvodili božićne pjesme: Prvi snijeg, U ponoći zvonce malo, Tiha noć, Oj, djetešce moje drago, O pastiri čudo novo, Tri kralja jahahu, Božić ljubav daruje, Narodi nam se i Božić dolazi koje je pratila učiteljica Jasmina Borošak na sintisajzeru te učiteljica Jelena Kuzijev na violini. Sve nastupe s učenicima uvježbale su učiteljice Jelena Kuzijev, Jasmina Borošak i Anđelka Balić.

Svečanoj priredbi prisustvovali su roditelji učenika, ravnatelj Dražen Bokan, župnik župe Mali Raven Zvonimir Rogina, neke učiteljice u mirovini i vjeroučitelj.  Na završetku dojmljive priredbe djecu je posjetio i Djed Božićnjak koji je darivao učenike škole  te njihovu mlađu braću i sestre. Poslije je održan domjenak.

 

Priredba u PŠ Vojakovac

U srijedu 21. prosinca održana je božićna priredba u PŠ Vojakovac. Učenici su glumili, recitirali i pjevali, a pripremile su ih učiteljice Dragica Osman i Draženka Pušić. Djed Božićnjak podijelio je poklone za pedesetoro djece školskog i predškolskog uzrasta.

 

Priredba u PŠ Apatovac

U PŠ Apatovac priredba, koju je s učenicima priredila učiteljica Ivanka Strmečki Baričević, održana je 20. prosinca. Djed Božićnjak je imao puno posla jer je u školu koja ima samo 7 učenika, došlo i 13 malih budućih školaraca željnih poklona.

 

Priredba u PŠ Dubovec

U petak 16. prosinca održana je svečana božićna priredba u PŠ Dubovec. Učenici su recitacijama, pjesmom, glumom i plesom priredili prigodan božićni program. Nakon priredbe nastavilo se druženje uz jelo i slastice koje su pripremili roditelji. Učenike treba posebno pohvaliti jer su imali veći broj točaka, a odradili su ih izvrsno bez obzira što ih je samo troje u razredu.

 

Priredba u PŠ Sveta Helena

Božićna priredba u PŠ Sveta Helena održana je 16. prosinca, a sudjelovali su svi đaci od 1. do 4. razreda. Iako ih je malo (samo 12), uvježbali su lijepu priredbu.

Tekst: Elena Miklečić, 8. r.
Fotografije: Marijan Kelemin; Mateja Miklečić, 5. r.;
Draženka Pušić, uč.; Ivanka Strmečki Baričević, dipl. uč.;
Marija Kučina, mag. prim. obr.

Povezani članci