UČITELJICA DARINKA ŠIMUNČIĆ
Dva priznanja za uspješan rad

napisao Izvor Osmodec Urednik

Dva priznanja za uspješan rad

Učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Darinka Šimunčić dobila je nagradu za 25 godina rada u školi plivanja na križevačkome bazenu i dječjem odmaralištu na otoku Pagu te zahvalnicu za desetgodišnje sudjelovanje u provođenju programa Univerzalne sportske škole

darinka-1

Nagrada za dvadesetpetogodišnju obuku neplivača

Nagrada za školu plivanja

Učiteljica Darinka Šimunčić dobila je krajem listopada u Orahovici na 14. Savjetovanju o obuci neplivača nagradu za 25 godina rada na križevačkome bazenu i dječjem odmaralištu na otoku Pagu. Ova nagrada nije ju previše iznenadila jer, kako kaže, već je dobila nagradu od Grada Križevaca za 25 godina rada pa je ova nagrada bila i očekivana.

– Svake godine posljednjih desetak godina  za vrijeme ljetnih praznika održavaju se škole plivanja, jedna za obuku neplivača, a druga za plivače početnike. U školama za neplivače uči se privikavanje na vodu, plutanje, vježbe disanja, ronjenja, a napredniji plivači uče skok u vodu, prsno i leđno plivanje… Iz naše škole svake godine sudjeluje petnaestak učenika. – objasnila je učiteljica Darinka.

Škola plivanja na križevčkome bazenu

Dugogodišnje provođenje programa Univerzalne sportske škole

Uoči Božića obilježena je u Buzinu pokraj Zagreba 10. obljetnica Hrvatskog školskog sportskog saveza. Tijekom svečanosti dodijeljene su zahvalnice profesorima koji su deset godina sudjelovali u provođenju programa Univerzalne sportske škole, a među njima je bila i naša učiteljica Darinka.

darinka-2

Dodjela zahvalnica za desetgodišnje sudjelovanje u provođenju programa Univerzalne sportske škole

Voditeljica brojnih aktivnosti i projekata

Osim što je učiteljica TZK-a i voditeljica škole plivanja, učiteljica Darinka trenira ženski odbojkaški klub Križevci, a u slobodno vrijeme aktivni je sudionik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križevci.

Pokretačica je igara starih sportova koje su se održavale nekoliko godina tijekom Spravišča. Za igre starih sportova djeca su bila posebno zainteresirana, to su igre koje su igrali  naši roditelji pa čak i bake i djedovi, kao što su potezanje užeta, trčanje u vreći, zabijanje čavala, bacanje štapa… Nažalost, posljednje dvije godine igre se više ne održavaju, ali ih sada na neki način učiteljica  provodi kroz nastavu i  u vrtiću „Zraka sunca” za vrijeme ljetnih praznika u projektu „Ljeto u našem gradu”.

Projekt zvan „Vrtim zdravi film” u našoj školi provode obje učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi, a svrha tog projekta je naučiti učenike da se što zdravije hrane. U našoj školi se taj projekt održava šestu godinu za sedme razrede i vrlo je uspješan, odnosno učenici ga dobro prihvaćaju. Ovogodišnji novi projekt je vježbaonica u kojem se uči što pravilnije baviti sportskom aktivnošću.

 

Tekst: Lorena Hrković, 8. a
Fotografije: iz privatnog albuma učiteljice Darinke

Povezani članci