BOŽIĆNI DUH
Orašar uljepšao blagdanske dane

napisao Izvor Osmodec Urednik

Orašar uljepšao blagdanske dane

Učenici 4. c razreda sa svojim su učiteljem Jasminom Ibrahimagićem i učiteljicom Sanjom Vujić napravili orašara koji je bio izložen u hodniku škole gotovo mjesec dana i razveseljavao sve koji su ga ugledali

Mali kreativci s lutkom orašara

Tijekom prosinca učenici 4. c razreda pod vodstvom svojega učitelja Jasmina Ibrahimagića i učiteljice Sanje Vujić napravili su orašara koji je bio izložen na prvome katu škole, pred zbornicom. U izradi su sudjelovali učenici koji pohađaju izvannastavnu grupu „Mali kreativci”: Laura Adam, Iva Krnjić, Korina Juršetić, Leona Đurin, Antea Puček, Josip Kirin, Marko Sudetić, Hanna Žohar, Mia Stankovski i Leona Kundrak.

 – Odlučili smo izraditi orašara jer smo mislili da bi se dobro uklopio u našu školu, a u božićno je doba vrlo aktualan. Čak je učiteljica Sandra rekla da je šteta što ga nismo napravili one godine kada je bila predstava Orašar. Inspiraciju smo dobili od jedne kolegice koja radi u školi u Koprivnici. Ona je napravila nešto slično našem, ali je nismo kopirali. – ispričali su učiteljica Sanja i učitelj Jasmin.

Orašara su izrađivali reciklirajući različite materijale koje su donijeli učenici, a pomogli su im i njihovi roditelji. Grube radove odradili su učitelji, a zatim je svatko od djece bio zadužen za ukrašavanje određenoga dijela orašara.

– Jedan dio smo odradili u garaži jer u školi nemamo baš sve potrebne alate (čekić, odvijač, pilu…). Detalje smo radili u školi kada je orašar stigao napola gotov. Od recikliranog materijala smo upotrijebili stare kante, lavore, stare vijke, vodovodne cijevi, stiropor, teglu za cvijeće, koplje starog suncobrana, kuglice, plastične boce i jedno postelje od stare radne ploče. – objasnio je učitelj Jasmin.

Još nedostaje samo nekoliko detalja

Učenici su se vrlo veseli izradi lutke orašara, bili su vrlo kreativni, zainteresirani i uzbuđeni. Tri učenice podijelile su svoja iskustva.

– Meni se ideja za izradu orašara jako svidjela, ali mi je žao što je završio na katu. Ja sam bojila cijevi s prijateljicama, a od stvari sam donijela šljokice i ukrasnu traku. Šljokice smo stavili na šešir i na sako, a traku smo stavili kao rub sakoa. Za orašara se nadam da će ponovno biti izložen sljedeće godine negdje u školi. – rekla je Iva Krnjić.

– Jako mi se svidjela ideja o orašaru. Na orašaru sam radila neke detalje, kao što su vezice na čizmama. Pomagala sam prijateljicama, bojila sam neke dijelove. Jako sam zadovoljna njegovim izgledom, nadmašio je moja očekivanja. Naravno, slikali smo se s orašarom! – otkrila  je Mia Stankovski.

– Ja sam izrađivala gumbiće za sako i dovršavala čizme te sam pomagala drugima oko nekih sitnica. Čistačice su nas vidjele kada smo postavljali orašara na hodniku pa su nas one pohvalile prve, a i ostala djeca su mu se divila. Učitelji su se htjeli slikati s njim. Nadam se da ćemo sljedeće godine napraviti nešto slično, nekog snjegovića da orašar ne bude sam. – zaključila je Leona Kundrak.

Orašar izložen ispred zbornice

Tekst: Magdalena Božić, 6. a
Fotografije: Jasmin Ibrahimagić, mag. prim. edu.; MVR

Povezani članci