Top
KulturaŠkolska godina 2021./2022.

FESTIVAL „50 PJESAMA ZA SNIJEG”
Čitali svoje pjesme na prvi dan snijega

Čitali svoje pjesme na prvi dan snijega

Naši učenici koji se bave pisanjem pjesama sudjelovali su u festivalu „50 pjesama za snijeg” u kojemu se na javnim površinama na prvi dan snijega čita poezija

Petnaest učenika 6., 7. i 8. razreda čitalo je svoje pjesme

Na prvi dan drugoga polugodišta, 12. siječnja, pao je snijeg, a njega su naši učenici – ljubitelji poezije nestrpljivo čekali. Jer na dan kad padne prvi snijeg održava se festival „50 pjesama za snijeg” (50 Poems for snow). Riječ je o međunarodnome projektu koji se  provodi od 2012. godine diljem Europe i Sjeverne Amerike, i to tako da pjesnici navečer na javnome prostoru čitaju svoje pjesme. Zbog prijevoza i organizacije nastave učenici nisu mogli čekati večer, a i snijeg bi se dotad otopio, pa su svoje pjesme čitali na početku poslijepodnevne smjene ispred ulaza u školu.

Sudjelovalo je petnaest učenika pod vodstvom profesorica Martine Valec-Rebić i Danijele Zagorec. Pjesme su čitali: šestašice Magdalena Božić i Iva Koprić, sedmaši Dorotea Zidarić, Ivona Sokač, Lina Blažinčić, Vito Kemenović, Lena Šver i Jakov Jakopec te osmaši Lucija Valjak, Nika Šver, Mirjam Balen, Lana Gršić, Sara Juršetić, Ema Novosel i Marin Vručina. Više učenika postiglo je dosad uspjehe u pisanju, nagrađeni su na literarnim natječajima i radovi su im objavljeni u zbornicima.

To je drugi put da se festival „50 pjesama za snijeg” održao u Križevcima. Organizator je križevačkoga festivala Gradski muzej Križevci i njegova ravnateljica Tea Hatadi, ove godine u suradnji s našom školom.

Tekst: Iva Koprić, 6. r.
Fotografije: Leon Cerovec, 8. r.

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!