FESTIVAL „50 PJESAMA ZA SNIJEG”
Čitali svoje pjesme na prvi dan snijega

napisao Izvor Osmodec Urednik

Čitali svoje pjesme na prvi dan snijega

Naši učenici koji se bave pisanjem pjesama sudjelovali su u festivalu „50 pjesama za snijeg” u kojemu se na javnim površinama na prvi dan snijega čita poezija

Petnaest učenika 6., 7. i 8. razreda čitalo je svoje pjesme

Na prvi dan drugoga polugodišta, 12. siječnja, pao je snijeg, a njega su naši učenici – ljubitelji poezije nestrpljivo čekali. Jer na dan kad padne prvi snijeg održava se festival „50 pjesama za snijeg” (50 Poems for snow). Riječ je o međunarodnome projektu koji se  provodi od 2012. godine diljem Europe i Sjeverne Amerike, i to tako da pjesnici navečer na javnome prostoru čitaju svoje pjesme. Zbog prijevoza i organizacije nastave učenici nisu mogli čekati večer, a i snijeg bi se dotad otopio, pa su svoje pjesme čitali na početku poslijepodnevne smjene ispred ulaza u školu.

Sudjelovalo je petnaest učenika pod vodstvom profesorica Martine Valec-Rebić i Danijele Zagorec. Pjesme su čitali: šestašice Magdalena Božić i Iva Koprić, sedmaši Dorotea Zidarić, Ivona Sokač, Lina Blažinčić, Vito Kemenović, Lena Šver i Jakov Jakopec te osmaši Lucija Valjak, Nika Šver, Mirjam Balen, Lana Gršić, Sara Juršetić, Ema Novosel i Marin Vručina. Više učenika postiglo je dosad uspjehe u pisanju, nagrađeni su na literarnim natječajima i radovi su im objavljeni u zbornicima.

To je drugi put da se festival „50 pjesama za snijeg” održao u Križevcima. Organizator je križevačkoga festivala Gradski muzej Križevci i njegova ravnateljica Tea Hatadi, ove godine u suradnji s našom školom.

Tekst: Iva Koprić, 6. r.
Fotografije: Leon Cerovec, 8. r.

Povezani članci