DANI KRUHA
U razredima zamirisao kruh i kolači

napisao Izvor Osmodec Urednik

U razredima zamirisao kruh i kolači

Učenici naše škole i ove godine proslavili su Dane kruha i prigodnim aktivnostima iskazali zahvalnost za plodove zemlje

Učenici nižih razreda naše škole i ove godine su obilježili Dane kruha. Učenici su sa svojim učiteljicama i učiteljima proveli brojne aktivnosti povezane s kruhom i njegovom pripremom. Učilo se, crtalo, pjevalo, recitiralo i glumilo. Kao svake godine dosada, i ove su godine zlatne ruke majki i baka uz pomoć najmlađih napravile mnoštvo raznih kolača, peciva i kruščića kojima su se svi zajedno počastili.

1. a razred
1. a razred
1. b razred
1. b razred
1. c razred
1. c razred
2. a razred
2. a razred
2. b razred
2. c razred
2. c razred
3. a razred
3. a razred
3. b razred
3. b razred
3. c razred
3. c razred
4. b razred
4. d razred
4. c razred
4. c razred

I u područnim školama obilježeni su Dani kruha.

– Proteklog tjedna u PŠ Apatovac sve je bilo u znaku kruha. Prigodne tekstove, pjesme i priče, razne recepte naših baka, izreke, čitali smo i analizirali na satovima hrvatskog jezika. Pjevali smo pjesme prigodnih tema na satu glazbene kulture. Na satu razrednika razgovarali smo o tome što nam kruh znači u našem svakodnevnom životu i kako bi nam život izgledao da te namirnice nema. Na satovima prirode i društva proučavali smo kako kruh nastaje, kako i od čega nastaje brašno koje je najvažnije za izradu kruha. Na kraju tjedna izradili smo i prigodni plakat i tako proslavili Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Svi smo se složili da nam je kruh naš svagdašnji najvažnija hrana. – rekla je učiteljica Ivanka Strmečki-Baričević.

–  U PŠ Vojakovac Dan kruha je u održan srijedu, 13. listopada. Učenici su donijeli u školu peciva i kolače te se njima zasladili. Izvedeni su kraći igrokazi. Slušali smo i pjevali pjesme o kruhu i plodovima zemlje. Prigodno smo uredili panoe. Nažalost, ni ove godine roditelji nisu mogli prisustvovati našoj svečanosti. – rekla je učiteljica Draženka Pušić.

– Dana 19. listopada u Područnoj školi Glogovnica obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Roditelji su pripremili kruh, kolače i peciva, a vjeroučitelj Ivan Pokupec je uz molitvu prigodno zahvalio za kruh i krušne proizvode. Jesenske plodove koji krase stolove učenici i roditelji marljivo su prikupili i njima uljepšali naše učionice. – rekla je učiteljica Marina Ferendiš.

PŠ Apatovac
PŠ Apatovac
PŠ Vojakovac
PŠ Vojakovac
PŠ Veliki Raven
PŠ Veliki Raven
PŠ Glogovnica
PŠ Glogovnica

 

Tekst: Leon Cerovec, 8. c
Fotografija: učiteljice

Povezani članci