Top
DogađanjaŠkolska godina 2021./2022.

DANI KRUHA
U razredima zamirisao kruh i kolači

U razredima zamirisao kruh i kolači

Učenici naše škole i ove godine proslavili su Dane kruha i prigodnim aktivnostima iskazali zahvalnost za plodove zemlje

Učenici nižih razreda naše škole i ove godine su obilježili Dane kruha. Učenici su sa svojim učiteljicama i učiteljima proveli brojne aktivnosti povezane s kruhom i njegovom pripremom. Učilo se, crtalo, pjevalo, recitiralo i glumilo. Kao svake godine dosada, i ove su godine zlatne ruke majki i baka uz pomoć najmlađih napravile mnoštvo raznih kolača, peciva i kruščića kojima su se svi zajedno počastili.

I u područnim školama obilježeni su Dani kruha.

– Proteklog tjedna u PŠ Apatovac sve je bilo u znaku kruha. Prigodne tekstove, pjesme i priče, razne recepte naših baka, izreke, čitali smo i analizirali na satovima hrvatskog jezika. Pjevali smo pjesme prigodnih tema na satu glazbene kulture. Na satu razrednika razgovarali smo o tome što nam kruh znači u našem svakodnevnom životu i kako bi nam život izgledao da te namirnice nema. Na satovima prirode i društva proučavali smo kako kruh nastaje, kako i od čega nastaje brašno koje je najvažnije za izradu kruha. Na kraju tjedna izradili smo i prigodni plakat i tako proslavili Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Svi smo se složili da nam je kruh naš svagdašnji najvažnija hrana. – rekla je učiteljica Ivanka Strmečki-Baričević.

–  U PŠ Vojakovac Dan kruha je u održan srijedu, 13. listopada. Učenici su donijeli u školu peciva i kolače te se njima zasladili. Izvedeni su kraći igrokazi. Slušali smo i pjevali pjesme o kruhu i plodovima zemlje. Prigodno smo uredili panoe. Nažalost, ni ove godine roditelji nisu mogli prisustvovati našoj svečanosti. – rekla je učiteljica Draženka Pušić.

– Dana 19. listopada u Područnoj školi Glogovnica obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Roditelji su pripremili kruh, kolače i peciva, a vjeroučitelj Ivan Pokupec je uz molitvu prigodno zahvalio za kruh i krušne proizvode. Jesenske plodove koji krase stolove učenici i roditelji marljivo su prikupili i njima uljepšali naše učionice. – rekla je učiteljica Marina Ferendiš.

 

Tekst: Leon Cerovec, 8. c
Fotografija: učiteljice

Povezani članci
DRŽAVNO PRVENSTVO U ATLETICI
Naše atletičarke devete

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u atletici za osnovne i srednje škole naša je ekipa djevojčica zauzela 9. Read more

MLADI PUTOPISCI
Putuju širom otvorenih očiju

Od 10 najuspjelijih putopisa koji su pristigli na natječaj „Putositnice” čak tri su napisale učenice naše škole – Lana Gršić, Read more