SVEČANO OTVORENJE SPORTSKE DVORANE
Napokon na tjelesni bez opasnosti

napisao Izvor Osmodec Urednik

Napokon na tjelesni bez opasnosti

Gradonačelnik Mario Rajn uz pomoć dječje gradonačelnice Ive Novosel i njezina zamjenika Natka Kudeljnjaka rezanjem vrpce svečano je otvorio novu sportsku dvoranu u dvorištu škole 

Dvoranu su gradonačelniku Mariju Rajnu pomogli otvoriti dječja gradonačelnica Iva Novosel i njezin zamjenik Natko Kudeljnjak

Na veliko veselje učenika, učitelja, roditelja ali i svih ostalih građana našega grada u srijedu, 26. listopada, otvorena je nova sportska dvorana uz zgradu OŠ Ljudevita Modeca. Konačno učenici neće morati odlaziti u udaljenu dvoranu i izlagati se opasnosti pri prelasku prometnice. Osim sportskoga terena, tribine za 600 gledatelja i svlačionica unutra se nalazi kuhinja, blagovaonica i još jedna manja učionica.

Na početku svečanosti učenica Dunja Rebić (8. b) otpjevala je hrvatsku himnu, a pripremila ju je profesorica Sandra Poštić. Uslijedili su govori u kojima su se okupljenima obratili gradonačelnik Mario Rajn, ravnatelj škole Tomislav Bogdanović, predsjednik uprave tvrtke Radnik d. d. koja je gradila dvoranu Mirko Habijanec te direktorica Križevačkog poduzetničkog centra Jelena Velić.

Ravnatelj Tomislav Bogdanović i predsjednik uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec

Zatim su učenice 6. a razreda otplesale ples „Dura” s kojim su odnijele 3. mjesto na državnom natjecanju „Plesni show” u kategoriji urbani plesovi. Mentorica im je profesorica Darinka Šimunčić.

Plesna točka učenica 6. a razreda

Uslijedilo je rezanje vrpce u kojemu su gradonačelniku pomogli dječja gradonačelnica Iva Novosel i njezin zamjenik Natko Kudeljnjak. Nakon rezanja vrpce vlč. Dominik Jaić blagoslovio je dvoranu i sve koji će u njoj boraviti. Zatim su uzvanici krenuli u obilazak dvorane, gdje su učenici i učenice 7. b, 6. a i 6. b pod vodstvom profesorice Šimunčić održali prezentaciju sportova. Obilazak se nastavio kroz hodnik gdje se nalaze svlačionice, a na kraju hodnika je velika blagovaonica. U blagovaonici je prisutne dočekao domjenak.

Tekst: Magdalena Božić, 6. a
Fotografija: Iva Koprić, 6. a; MVR

Povezani članci