Top
Bolji svijetŠkolska godina 2022./2023.

DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Mirisi peciva i kolača širili se školom

Mirisi peciva i kolača širili se školom

Naši su učenici uz blagoslov, pjesmu, ples i recitacije proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Vrijedne ruke pripremile su peciva i kolače

Dani kruha dani su zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom listopada. U vrtićima i školama postavljaju se izložbe plodova zemlje, kruha i krušnih proizvoda te različitih alata koji su se upotrebljavali u preradi žitarica. Učenici naše škole ovogodišnje su Dane kruha proveli uz veselje i iskušavanje mirisnih kolača i peciva u učionicama. Učenici su s učiteljicama razgovarali o vrstama kolača i peciva koja su napravili s članovima obitelji.

Zatim su obje smjene imale zajednički program koji se sastojao od blagoslova te recitacija i pjesama o kruhu. U A smjeni molitvu je predvodio grkokatolički svećenik Mladen Mikulić, a u B smjeni vlč. Dražen Hladuvka. Dani kruha u našoj su školi uvijek zanimljivi i poučni, a i škola u te dane baš lijepo miriše.

Tekst: Arianna Crnčić, 5. c

Smjena A:

Smjena B:

Fotografije: Suzana Balić, Vanja Konfic, Nataša Majnarić,
Lucija Martinčić, Sandra Maurović, Brankica Salopek
Snimke: Brankica Salopek; montaža: MVR

Područne škole

U PŠ Vojakovac održana je 17. listopada priredba za Dan kruha. Učenici i učiteljice Ivana Ferčec i Draženka Pušić priredili su program, a roditelji se pobrinuli za slasna peciva i kolače koje je posvetio velečasni Dominik Jaić. Priredbi su, osim roditelja, prisustvovali i pročelnik Sandro Novosel te ravnatelj Tomislav Bogdanović.

Tekst, fotografije i snimka: Draženka Pušić

Dan kruha obilježen je i u PŠ Sveta Helena u petak 21. listopada. Učenici su pripremili recitacije, igrokaze i prigodne pjesme koje su izvježbali s učiteljicama te razveselili prisutne roditelje. Blagoslov je izrekao vjeroučitelj Ivan Pokupec.

Tekst i fotografije: Marija Kučina, mag. prim. obraz.

Produženi boravak

Dani kruha obilježeni su i u produženom boravku. Djeca su kalupićima rezala kolačiće, koji će im nakon ukrašavanja poslužiti kao ukrasi za bor.

Fotografije: Danijela Švagelj, mag. prim. obraz.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.