DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Mirisi peciva i kolača širili se školom

napisao Izvor Osmodec Urednik

Mirisi peciva i kolača širili se školom

Naši su učenici uz blagoslov, pjesmu, ples i recitacije proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Vrijedne ruke pripremile su peciva i kolače

Dani kruha dani su zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom listopada. U vrtićima i školama postavljaju se izložbe plodova zemlje, kruha i krušnih proizvoda te različitih alata koji su se upotrebljavali u preradi žitarica. Učenici naše škole ovogodišnje su Dane kruha proveli uz veselje i iskušavanje mirisnih kolača i peciva u učionicama. Učenici su s učiteljicama razgovarali o vrstama kolača i peciva koja su napravili s članovima obitelji.

Zatim su obje smjene imale zajednički program koji se sastojao od blagoslova te recitacija i pjesama o kruhu. U A smjeni molitvu je predvodio grkokatolički svećenik Mladen Mikulić, a u B smjeni vlč. Dražen Hladuvka. Dani kruha u našoj su školi uvijek zanimljivi i poučni, a i škola u te dane baš lijepo miriše.

Tekst: Arianna Crnčić, 5. c

Smjena A:

4. c
3. a
2. c
2. c
2. c
2. c
2. c
1. a
1. a

Smjena B:

Fotografije: Suzana Balić, Vanja Konfic, Nataša Majnarić,
Lucija Martinčić, Sandra Maurović, Brankica Salopek
Snimke: Brankica Salopek; montaža: MVR

Područne škole

U PŠ Vojakovac održana je 17. listopada priredba za Dan kruha. Učenici i učiteljice Ivana Ferčec i Draženka Pušić priredili su program, a roditelji se pobrinuli za slasna peciva i kolače koje je posvetio velečasni Dominik Jaić. Priredbi su, osim roditelja, prisustvovali i pročelnik Sandro Novosel te ravnatelj Tomislav Bogdanović.

Tekst, fotografije i snimka: Draženka Pušić

Dan kruha obilježen je i u PŠ Sveta Helena u petak 21. listopada. Učenici su pripremili recitacije, igrokaze i prigodne pjesme koje su izvježbali s učiteljicama te razveselili prisutne roditelje. Blagoslov je izrekao vjeroučitelj Ivan Pokupec.

Tekst i fotografije: Marija Kučina, mag. prim. obraz.

Produženi boravak

Dani kruha obilježeni su i u produženom boravku. Djeca su kalupićima rezala kolačiće, koji će im nakon ukrašavanja poslužiti kao ukrasi za bor.

Fotografije: Danijela Švagelj, mag. prim. obraz.

Povezani članci