DJECA VOLE LEKTIRU
Knjige nas poučavaju i zabavljaju

napisao Izvor Osmodec Urednik

Knjige nas poučavaju i zabavljaju

Učiteljice i učitelji naše škole trude se učenicima približiti knjige koje trebaju pročitati kako bi ih bolje razumjeli i doživjeli. Zadaju im i različite kreativne zadatke pa se učenici stvaralački izražavaju potaknuti knjigama

Dramatizacija Ezopovih Basni

Učenici 3. c razreda sa svojom su učiteljicom Sandrom Maurović na satu lektire interpretirali i dramatizirali Ezopove Basne. Izradili su svoje pozornice i lutke te odigrali predstave prema basnama koje su čitali.

Učenici 6. a i 6. b razreda igrali su igru bijega na temelju romana Zeleni tigar Pavla Pavličića. Nakon pažljivog čitanja djela kod kuće na satu su se srčano trudili odgonetnuti sve zagonetke kako bi došli do skrivenoga blaga – slatkiša u zaključanoj kutijici, koje im je pripremila profesorica Martina Valec-Rebić.

Učenici 6. b razreda čitali su, također, roman Krvavi sabor križevački Milutina Mayera. Iako su se namučili s tekstom koji je prilično složen i ima mnoštvo manje poznatih riječi, bili su vrlo zadovoljni nakon razgovora o knjizi i dramatizacije pojedinih ulomaka. Osobito ih je zainteresirala činjenica da je Milutin Mayer u 19. stoljeću radio kao učitelj u našoj područnoj školi u Svetoj Heleni. Proučavali su spomenicu iz toga razdoblja te pronašli u njoj izvješća koja je sastavio i potpisao taj poznati pisac povijesnih romana.

Tekst: Dunja Rebić, 8. b
Fotografije: Sandra Maurović, uč.; MVR

 

Povezani članci