KVALITETNA ŠKOLA
Učitelj Tihomir Pleša – ponos naše škole

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učitelj Tihomir Pleša – ponos naše škole

U emisiji Hrvatske radiotelevizije „I mi idemo u školu” prikazana je naša Područna škola Vojakovački Osijek i učitelj Tihomir Pleša, koji je nedavno promaknut u zvanje izvrsnog savjetnika, zbog čega ga je primio gradonačelnik Mario Rajn

Kadar iz emisije „I mi idemo u školu”

Krajem listopada u emisiji „I mi idemo u školu” Sunčice Findak predstavljena je Područna škola Vojakovački Osijek, jedna od osam naših područnih škola, koja je posebna po tome što se u njoj nastava odvija u četverorazrednoj kombinaciji. To znači da u njoj učitelj Tihomir Pleša poučava sedam učenika tako da svi uče u istome prostoru u isto vrijeme, iako pohađaju različite razrede.

Učitelj Pleša u PŠ Vojakovački Osijek radi već trideset godina. U početku mu nije bilo lako, no s vremenom se izvještio u takvom načinu poučavanja i napredovao u struci do najvećega stupnja – izvrsnoga savjetnika. Trenutno je jedini učitelj u našoj županiji s tom titulom.

Kako bi mu čestitali na uspješnome radu, gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Sandro Novosel održali su prijem za učitelja Plešu i njegove učenike. Gradonačelnik je iskazao veliko zadovoljstvo činjenicom da Križevci imaju učitelja izvrsnog savjetnika, a učitelj Tihomir je rekao da je veoma zadovoljan što je došao na ovaj stručni nivo te dodao kako je pri tome bila važna podrška kolegica i kolega.

U pratnji učitelju i učenicima bio je ravnatelj Tomislav Bogdanović, koji je istaknuo da je u PŠ Vojakovački Osijek riječ o kontinuiranom izvrsnom radu s djecom te naglasio kako je učitelj Pleša ponos naše škole.

Prijem kod gradonačelnika Marija Rajna

Emisija se može pogledati ovdje.

Tekst: Leon Cerovec, 8. c
Fotografija: krizevci.hr

 

Povezani članci