Top
Školska godina 2021./2022.Uspjesi

LITERARNI NATJEČAJ „ODJECI”
Mirjam i Veronika nagrađene za priče

Mirjam i Veronika nagrađene za priče

I ove su godine učenice naše škole bile vrlo uspješne na 16. po redu literarnom natječaju „Odjeci”. Mirjam Balen dobila je nagradu za 3. najbolji rad u državi, a Veronika Skrba za najbolji rad u županiji

Sudionice natječaja: Sara Juršetić, Mirjam Balen, Dunja Rebić, Veronika Skrba i Lana Gršić s mentoricama

U petak 26. studenoga na 16. natječaju „Odjeci” Naklade Ljevak dodijeljene su nagrade najuspješnijim učenicama i učenicima. Zbog epidemioloških mjera dodjela nagrada održana je na daljinu preko platforme Zoom.

I ove su godine učenice naše škole postigle odlične rezultate. Učenica Mirjam Balen sa svojom pričom Muzej knjiga dobila je nagradu za 3. najbolji rad u državi. Mentorica joj je bila Martina Valec-Rebić, a rad  joj je na dodjeli komentirao književnik Krunoslav Mikulan. Nagrađena je tabletom i romanima Krunoslava Mikulana, koji joj je jedan od dražih pisaca.

Nagradu za najbolji rad u županiji pripao je radu Bakina društvena mreža Veronike Skrbe, koji je napisala pod mentorstvom Danijele Zagorec. Verinikin rad komentirala je književnica Jasminka Tihi-Stepanić. Osim Mirjaminog i Veronikinog rada, u lijepom zborniku objavljeni su također radovi Dunje Rebić, Lane Gršić i Sare Juršetić.

Uz Krunoslava Mikulana i Jasminku Tihi-Stepanić članica komisije bila je još i književnica Nada Mihaljević, koja je nedavno u našoj školi predstavljala svoje romane. Svaki učenik je pročitao svoj rad koji su književnici naizmjence komentirali i svojim lijepim pohvalama potaknuli mlade literate da ustraju u pisanju.

Snimka promocije može se pogledati ovdje.

Tekst: Leon Cerovec, 8. c
Fotografije: Romana Erhatić, prof.; MVR

 

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!