Top
PredstavljamoŠkolska godina 2021./2022.

DORA DEVČIĆ I EMMA ANTOLIĆ
Odlične križevačke mažoretkinje

Odlične križevačke mažoretkinje

Našu školu polaze dvije talentirane mlade mažoretkinje – Dora Devčić i Emma Antolić, koje su ove godine postigle puno uspjeha na međunarodnim i svjetskim natjecanjima

Emma i Dora

Emma Antolić (8. b) i Dora Devčić (6. a) već duže vrijeme članice su Križevačkih mažoretkinja, a nedavno su na Svjetskom kupu u Zadru i međunarodnom natjecanju IX. Zagreb Christmas Open postigle zapažene uspjehe. Dora trenira već šest godina, upisala se u mažoretkinje u prvom razredu, kao i Emma, koja trenira već osam godina. Od malena im se sviđala gimnastika, a mažoretkinje su ih privukle jer su ih često viđale u gradu u povorkama ili na raznim predstavama.

Križevačke mažoretkinje ubrajaju se u deset najboljih mažoret klubova u Hrvatskoj. Osnovane su 2006. godine, a danas su članice Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske (SMPTH) i svjetskog saveza Majorettes World Federation (MWF).

Svjetski kup u Zadru

Najveće natjecanje na kojemu su nastupile bio je Svjetski kup u Zadru 24. listopada ove godine. Na kupu se natjecalo više od 900 mažoretkinja iz cijeloga svijeta. Dora je nastupila kao kadetkinja, a Emma u kategoriji juniorki. Emma je plesala solo štap i solo pompon, u kategoriji štapa bila je deveta, a u pomponu sedma. Dora je u solo štapu osvojila šesto mjesto,  a u solo pomponu našla se na visokom trećem mjestu.

Veliku su im podršku dale predsjednica udruge Vjera Devčić te četiri trenerice: Saša Zenta, Ella Lučki,  Rossana Tinodi i Elena Stella Buzina, kao i roditelji koji su bili u pratnji mlađih kadetkinja.

Emmin nastup na Svjetskom kupu

Dora s trenericom Ellom

Međunarodno natjecanje u Zagrebu

Križevačke su mažoretkinje i na međunarodnom natjecanju IX. Zagreb Christmas Open postigle velik uspjeh tako što su osvojile ukupno 15 medalja. Dora i Emma osvojile su 2. mjesto u duo pomponu i 1. mjesto u duo štapu. Uz to Emma je osvojila 2. mjesto u kategoriji solo pompon, a Dora 2. mjesto u kategoriji solo štap.

Emma i Dora s trenericom Elenom Stellom na međunarodnom natjecanju Zagreb Christmas Open

Najdraža natjecanja

Dorino prvo natjecanje bilo je u Kašteliru 2018. godine kad je tek postala kadetkinja. Još jedno od dražih natjecanja bilo joj je ono u Čazmi 2020. kad je plesala četiri koreografije. Pamtit će i 6. Državni turniri i Open Cup 2021. na kojemu je u solo štapu osvojila prvo mjesto.

Emmino prvo natjecanje bilo je državno u Križevcima. Rado se sjeća i Državnog natjecanja u veljači 2019. u Garešnici. Tada je osvojila 2. mjesto u solo pomponu. Također jedno od dražih bilo joj je Europsko natjecanje u srpnju 2019., gdje je osvojila 6. mjesto.

– Jako je važno dolaziti na treninge jer bez redovitog vježbanja i treniranja nema napretka. Jako puno pomažu nam trenerice. Ujedno su nam i mentorice i prijateljice. Kad nam nešto nije jasno ili nešto trebamo pitati, znamo da se možemo osloniti na njih. Puno puta sam htjela odustati jer mi nešto nije išlo, a evo sad u osmoj godini treniranja nalazim se među najboljima uz njihovu podršku i pomoć. – istaknula je Emma.

Emma i Dora složile su se da obje žele trenirati do kada mogu, a zatim postati trenerice.

Emmin prvi solo nastup u Kašteliru 2018.:

Tekst: Dunja Rebić, 8. r.
Fotografije: iz Dorina  i Emmina albuma; MVR

Povezani članci
DRŽAVNO PRVENSTVO U ATLETICI
Naše atletičarke devete

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u atletici za osnovne i srednje škole naša je ekipa djevojčica zauzela 9. Read more

MLADI PUTOPISCI
Putuju širom otvorenih očiju

Od 10 najuspjelijih putopisa koji su pristigli na natječaj „Putositnice” čak tri su napisale učenice naše škole – Lana Gršić, Read more