DORA DEVČIĆ I EMMA ANTOLIĆ
Odlične križevačke mažoretkinje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Odlične križevačke mažoretkinje

Našu školu polaze dvije talentirane mlade mažoretkinje – Dora Devčić i Emma Antolić, koje su ove godine postigle puno uspjeha na međunarodnim i svjetskim natjecanjima

Emma i Dora

Emma Antolić (8. b) i Dora Devčić (6. a) već duže vrijeme članice su Križevačkih mažoretkinja, a nedavno su na Svjetskom kupu u Zadru i međunarodnom natjecanju IX. Zagreb Christmas Open postigle zapažene uspjehe. Dora trenira već šest godina, upisala se u mažoretkinje u prvom razredu, kao i Emma, koja trenira već osam godina. Od malena im se sviđala gimnastika, a mažoretkinje su ih privukle jer su ih često viđale u gradu u povorkama ili na raznim predstavama.

Križevačke mažoretkinje ubrajaju se u deset najboljih mažoret klubova u Hrvatskoj. Osnovane su 2006. godine, a danas su članice Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske (SMPTH) i svjetskog saveza Majorettes World Federation (MWF).

Svjetski kup u Zadru

Najveće natjecanje na kojemu su nastupile bio je Svjetski kup u Zadru 24. listopada ove godine. Na kupu se natjecalo više od 900 mažoretkinja iz cijeloga svijeta. Dora je nastupila kao kadetkinja, a Emma u kategoriji juniorki. Emma je plesala solo štap i solo pompon, u kategoriji štapa bila je deveta, a u pomponu sedma. Dora je u solo štapu osvojila šesto mjesto,  a u solo pomponu našla se na visokom trećem mjestu.

Veliku su im podršku dale predsjednica udruge Vjera Devčić te četiri trenerice: Saša Zenta, Ella Lučki,  Rossana Tinodi i Elena Stella Buzina, kao i roditelji koji su bili u pratnji mlađih kadetkinja.

Emmin nastup na Svjetskom kupu

Dora s trenericom Ellom

Međunarodno natjecanje u Zagrebu

Križevačke su mažoretkinje i na međunarodnom natjecanju IX. Zagreb Christmas Open postigle velik uspjeh tako što su osvojile ukupno 15 medalja. Dora i Emma osvojile su 2. mjesto u duo pomponu i 1. mjesto u duo štapu. Uz to Emma je osvojila 2. mjesto u kategoriji solo pompon, a Dora 2. mjesto u kategoriji solo štap.

Emma i Dora s trenericom Elenom Stellom na međunarodnom natjecanju Zagreb Christmas Open

Najdraža natjecanja

Dorino prvo natjecanje bilo je u Kašteliru 2018. godine kad je tek postala kadetkinja. Još jedno od dražih natjecanja bilo joj je ono u Čazmi 2020. kad je plesala četiri koreografije. Pamtit će i 6. Državni turniri i Open Cup 2021. na kojemu je u solo štapu osvojila prvo mjesto.

Emmino prvo natjecanje bilo je državno u Križevcima. Rado se sjeća i Državnog natjecanja u veljači 2019. u Garešnici. Tada je osvojila 2. mjesto u solo pomponu. Također jedno od dražih bilo joj je Europsko natjecanje u srpnju 2019., gdje je osvojila 6. mjesto.

– Jako je važno dolaziti na treninge jer bez redovitog vježbanja i treniranja nema napretka. Jako puno pomažu nam trenerice. Ujedno su nam i mentorice i prijateljice. Kad nam nešto nije jasno ili nešto trebamo pitati, znamo da se možemo osloniti na njih. Puno puta sam htjela odustati jer mi nešto nije išlo, a evo sad u osmoj godini treniranja nalazim se među najboljima uz njihovu podršku i pomoć. – istaknula je Emma.

Emma i Dora složile su se da obje žele trenirati do kada mogu, a zatim postati trenerice.

Emma na državnom u Kašteliru 2018.
Državno natjecanje u Garešnici 2019.
Natjecanje u Čazmi 2020.
Dorino 1. mjesto na državnom 2021.
Dora na državnom turniru u Zagrebu2021.
Dora na svjetskom u Zadru 2021.
Emma na svjetskom u Zadru 2021.

Emmin prvi solo nastup u Kašteliru 2018.:

Tekst: Dunja Rebić, 8. r.
Fotografije: iz Dorina  i Emmina albuma; MVR

Povezani članci