Top
KulturaŠkolska godina 2021./2022.

KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA
Lana izabrana na čitalačkom kvizu

Lana izabrana na čitalačkom kvizu

Lana Gršić (8. b) dobitnica je nagrade na Nacionalnome kvizu za poticanje čitanja koji je proveden u Mjesecu hrvatske knjige

U Mjesecu hrvatske knjige učenici naše škole sudjelovali su u Nacionalnome kvizu za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Ovogodišnji kviz pod nazivom Šest autora traži čitatelja predstavio je mladim čitateljima tri knjige različitih žanrova, tri hrvatska pisca i tri ilustratora, a djeca su uz online izvore informacija mogli puno naučiti o knjigama, njihovim piscima i ilustratorima, temama, likovima. Pobjednici kviza birani su slučajnim odabirom te su sudjelovali u javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada. Dobitnica nagrade iz naše škole jest učenica 8. b razreda Lana Gršić.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica. Tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige od 1998. Od 2011. kviz se provodi online, a od 2019. prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.

Tekst : Dunja Rebić, 8. r.
Fotografija: Lana Gršić, 8. r.

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!