KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA
Lana izabrana na čitalačkom kvizu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Lana izabrana na čitalačkom kvizu

Lana Gršić (8. b) dobitnica je nagrade na Nacionalnome kvizu za poticanje čitanja koji je proveden u Mjesecu hrvatske knjige

U Mjesecu hrvatske knjige učenici naše škole sudjelovali su u Nacionalnome kvizu za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Ovogodišnji kviz pod nazivom Šest autora traži čitatelja predstavio je mladim čitateljima tri knjige različitih žanrova, tri hrvatska pisca i tri ilustratora, a djeca su uz online izvore informacija mogli puno naučiti o knjigama, njihovim piscima i ilustratorima, temama, likovima. Pobjednici kviza birani su slučajnim odabirom te su sudjelovali u javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada. Dobitnica nagrade iz naše škole jest učenica 8. b razreda Lana Gršić.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica. Tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige od 1998. Od 2011. kviz se provodi online, a od 2019. prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.

Tekst : Dunja Rebić, 8. r.
Fotografija: Lana Gršić, 8. r.

Povezani članci