Top
KulturaŠkolska godina 2021./2022.

DJEČJE KAZALIŠTE
Još jedna odlična priredba „Kolibrića”

Još jedna odlična priredba „Kolibrića”

Dramska družina „Kolibrići” nastavlja oduševljavati svojim izvedbama, kako najmlađe, tako i one malo starije. Početkom travnja odigrali su predstavu „Stoliću, prostri se” prema priči braće Grimm

Predstava „Stoliću, prostri se” prema priči braće Grimm

Prvoga dana travnja dramska družina „Kolibrići” ponovno je oduševila brojnu publiku u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković” u Križevcima. Ovaj je put na rasporedu bila predstava Stoliću, prostri se prema priči braće Grimm.

U „Kolibrićima” glumi biše učenika naše škole. Odličnim komičnim nastupom publiku je oduševio Tin Jembrek (8. a) u ulozi staroga krojača, dok je sjajna pripovjedačica bila Nika Sokač (6. d). Najstarijeg brata Ratka utjelovio je Marko Sekelj (6. d), koji je pokazao samouvjerenost i stav pravog glumca na sceni. Srednji brat Vlatko bio je Fran Knežević (6. e) koji je još jednom pokazao spontanost i glumačku vještinu, a najmlađi brat Matko bila je Kristina Cvrtila (8. a) kojoj nije bio ni najmanji problem odglumiti mušku ulogu. U ulozi zlonamjernog gostioničara pojavila se sjajna Lorena Žohar (7. b). Nastupila je i bivša učenica naše škole Tea Sekelj. Kozu i magarca odglumila je Ema Marinković, spretno uskočivši u dva kostima.

Osim glumom „Kolibrići” su oduševili i pjesmom (Gospa koza, Vlatko, mlinar i Stoliću, prostri se!).

„Kolibrići” ove godine slave pet godina svojeg rada, a trenutno broje deset članova, učenika osnovnih i srednjih škola. Do sada su prikazali 16 premijera i više od 35 predstava. Družinu vodi Sanja Marković, a tehnička je podrška i majstor rasvjete Lovro Janeš.

 

Tekst i fotografije: Martina Iveković, prof.

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!