Top
DogađanjaŠkolska godina 2021./2022.

„VILINSKO IGRIŠČE”
Priče iz Vojakovačkog Osijeka objavljene u knjizi

Priče iz Vojakovačkog Osijeka objavljene u knjizi

Kako se skuplja i čuva narodno blago, dokazali su učenici PŠ Vojakovački Osijek koji su zabilježili narodne priče svojega kraja i objavili ih u zborniku „Vilinsko igrišče: hrvatske bajke, priče, legende i vjerovanja”

Učenici PŠ Vojakovački Osijek sa svojim su učiteljem Tihomirom Plešom zapisali pet narodnih priča iz svojega kraja u sklopu projekta Hrvatskog knjižničarskog društva i Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije. Četiri priče od pet poslanih ušle su u zbornik „Vilinsko igrišče: hrvatske bajke, priče, legende i vjerovanja”, koji je nakon virtualnoga izdanja objavljen i u tiskanome obliku.

Zbirka sadrži priloge s 24 lokaliteta diljem Lijepe Naše i tri priloga iz Vojvodine, a iz Križevaca, točnije iz Vojakovačkoga Osijeka, donosi priče Božja noga, Bezglavi, Dobre vile i Divlji lov. Zbornik se može prolistati ovdje.

Tekst: Dunja Rebić, 8. b
Fotografija: Tihomir Pleša, mag. educ. prim. obraz.

Povezani članci
DRŽAVNO PRVENSTVO U ATLETICI
Naše atletičarke devete

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u atletici za osnovne i srednje škole naša je ekipa djevojčica zauzela 9. Read more

MLADI PUTOPISCI
Putuju širom otvorenih očiju

Od 10 najuspjelijih putopisa koji su pristigli na natječaj „Putositnice” čak tri su napisale učenice naše škole – Lana Gršić, Read more