Top
Školska godina 2021./2022.Uspjesi

NATJECANJE IZ FIZIKE
Ivan Vujčetić – državni prvak

Ivan Vujčetić – državni prvak

Na državnome natjecanju iz fizike, održanom 26. travnja u Podgori, Ivan Vujčetić (8. r.) osvojio je prvo mjesto u konkurenciji od 50 učenika!

Ivan s profesoricom Anicom Hrlec

Učenik osmog razreda naše škole, Ivan Vujčetić, s državnog se natjecanja u fizici vratio kao pobjednik. Nakon osvojenog drugog mjesta na županijskom natjecanju u mentorstvu profesorice Anice Hrlec pozvan je na državno natjecanje, koje je u Podgori organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje.  Državno je natjecanje započelo 26. travnja i na njemu se Ivan natjecao sa 50 ostalih učenika osmih razreda iz Republike Hrvatske koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Natjecao se u rješavanju pisanih i praktičkih zadataka te je osvojio ukupno 73 boda, što je bio najbolji rezultat.

Ivan nam je otkrio nešto više o svojim očekivanjima.

– Uvijek kada ideš na natjecanje, odlaziš sa željom da budeš što bolji, ali ne mogu reći da sam očekivao prvo mjesto. Uvijek je teško, ali s pripremama koje traju još od školskog natjecanja i odličnom mentoricom, sve je bilo lakše. Kada sam saznao za pobjedu, nisam odmah povjerovao i nisam bio svjestan svog uspjeha. Osjećam se odlično i oduševljeno! – priznaje državni prvak iz fizike.

Ponosna je i Ivanova mentorica, profesorica Anica Hrlec.

– Ivan i ja smo radosni i ponosni otišli u Podgoru na državno, no nismo imali velika očekivanja, jer nam je velika nagrada i čast bila što smo pozvani u okruženje najboljih fizičara. Ali Ivan je izvanredno riješio teoretske zadatke, a eksperimentalne je doslovno „rasturio”. Ponosna sam na Ivana što je svojim trudom, radom i iznimnom staloženošću i smirenošću ostvario najbolji rezultat u državi. – rekla je profesorica Hrlec.

Tekst: Mirjam Balen, 8. b
Fotografije: Anica Hrlec, prof.

Povezani članci
DRŽAVNO PRVENSTVO U ATLETICI
Naše atletičarke devete

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u atletici za osnovne i srednje škole naša je ekipa djevojčica zauzela 9. Read more

MLADI PUTOPISCI
Putuju širom otvorenih očiju

Od 10 najuspjelijih putopisa koji su pristigli na natječaj „Putositnice” čak tri su napisale učenice naše škole – Lana Gršić, Read more