Top
Školska godina 2021./2022.Uspjesi

NATJECANJE IZ FIZIKE
Ivan Vujčetić – državni prvak

Ivan Vujčetić – državni prvak

Na državnome natjecanju iz fizike, održanom 26. travnja u Podgori, Ivan Vujčetić (8. r.) osvojio je prvo mjesto u konkurenciji od 50 učenika!

Ivan s profesoricom Anicom Hrlec

Učenik osmog razreda naše škole, Ivan Vujčetić, s državnog se natjecanja u fizici vratio kao pobjednik. Nakon osvojenog drugog mjesta na županijskom natjecanju u mentorstvu profesorice Anice Hrlec pozvan je na državno natjecanje, koje je u Podgori organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje.  Državno je natjecanje započelo 26. travnja i na njemu se Ivan natjecao sa 50 ostalih učenika osmih razreda iz Republike Hrvatske koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Natjecao se u rješavanju pisanih i praktičkih zadataka te je osvojio ukupno 73 boda, što je bio najbolji rezultat.

Ivan nam je otkrio nešto više o svojim očekivanjima.

– Uvijek kada ideš na natjecanje, odlaziš sa željom da budeš što bolji, ali ne mogu reći da sam očekivao prvo mjesto. Uvijek je teško, ali s pripremama koje traju još od školskog natjecanja i odličnom mentoricom, sve je bilo lakše. Kada sam saznao za pobjedu, nisam odmah povjerovao i nisam bio svjestan svog uspjeha. Osjećam se odlično i oduševljeno! – priznaje državni prvak iz fizike.

Ponosna je i Ivanova mentorica, profesorica Anica Hrlec.

– Ivan i ja smo radosni i ponosni otišli u Podgoru na državno, no nismo imali velika očekivanja, jer nam je velika nagrada i čast bila što smo pozvani u okruženje najboljih fizičara. Ali Ivan je izvanredno riješio teoretske zadatke, a eksperimentalne je doslovno „rasturio”. Ponosna sam na Ivana što je svojim trudom, radom i iznimnom staloženošću i smirenošću ostvario najbolji rezultat u državi. – rekla je profesorica Hrlec.

Tekst: Mirjam Balen, 8. b
Fotografije: Anica Hrlec, prof.

Povezani članci
FESTIVAL DJEČJEG GLAZBENOG STVARALAŠTVA
Naši pirati osvojili prvu nagradu

Na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu naši su glazbenici zablistali

PONOS NAŠE ŠKOLE
Ivan i Paulina među najuspješnijim učenicima

Ivan Vujčetić i Paulina Aleksa primili su Nagradu Oskar znanja, a Ivan je usto pozvan i na testiranje za Međunarodnu Read more