DOMAĆINI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ FIZIKE
Naša Vedrana Podravec osvojila prvo mjesto

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naša Vedrana Podravec osvojila prvo mjesto

Naša je škola i ove godine domaćin županijskoga natjecanja iz fizike za osnovne i srednje škole. Osmašica Vedrana Podravec bila je najbolja među učenicima osnovnih škola

Vedrana Podravec s mentoricom Anicom Hrlec i ravnateljem Tomislavom Bogdanovićem

Jučer se u našoj školi održalo županijsko natjecanje iz fizike. U kategoriji srednjih škola natjecalo se 24 učenika, a u kategoriji osnovnih škola 10 učenika. Učenica osmog razreda naše škole Vedrana Podravec osvojila je prvo mjesto, njena je mentorica profesorica Anica Hrlec.

Među srednjoškolcima čak prva tri mjesta pripala su polaznicima Gimnazije „Fran Galović” Koprivnica: Jakovu Juriću iz prvog razreda, Marku Kovaču iz drugog i Davidu Jurendiću iz četvrtog razreda. Augustin Šestak iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac bio je najbolji od trećih razreda.

Natjecanje

Organizatori su se pobrinuli za lijepu svečanost otvorenja natjecanja. Hanna Žohar, 5. b je izvela hrvatsku hImnu Lijepa naša domovino pod mentorstvom profesorice Sandre Poštić. Marko Sekelj, 7. d recitirao je tekst Dijelovi božanskog ogoravanja Nikole Tesle, a Ana Šarić, 6. d izvela je monolog Snovi. Igrokaz Fizika je svuda oko nas izveli su Nika Međimorec, 6. c, Rea Miklobušec, 6. c, Ana Šarić, 6. d i Ema Vrhovec, 7. e. Voditelji programa bili su Tena Budja iz 6. d i Klaudio Višak iz 8. b. Program je osmislila i scenske nastupe pripremila profesorica Nina Drakulić. Ravnatelj škole Tomislav Bogdanović pozdravio je učenike i njihove mentore te im poželio da se ugodno osjećaju u našoj školi.

Hanna Žohar
Klaudio Višak i Tena Budja
Filip Sekelj
Ana Šarić
Nika Međimorec, Rea Miklobušec, Ana Šarić i Ema Vrhovec
Učenici koji su nastupili na otvorenju natjecanja

Nakon što su riješili zadatke i čekali rezultate, najbolji fizičari iz naše županije posjetili su nedavno izgrađenu križevačku zvjezdarnicu.

Članovi povjerenstva za osnovne škole bili su Tomica Turković, Anica Hrlec, Boris Tonc, Ivana Gregurec, Elena Zobundžija i Leonardo Ištvanović, a za srednje škole Željko Perošić, Bruno Marinković, Draga Tomašek, Marko Vargović, Danijel Kolarić, Vesna Tomičević i Goran Matoničkin.

Više fotografija

Tekst: Iva Koprić, 7. r.
Fotografije: Anica Hrlec, prof.; Martina Iveković, prof.

Povezani članci