DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
Lara Zidarić osvojila 6. mjesto

napisao Izvor Osmodec Urednik

Lara Zidarić osvojila 6. mjesto

U OŠ Petra Preradovića u Zadru održano je državno natjecanje iz njemačkoga jezika na kojemu je osmašica Lara Zidarić osvojila visoko 6. mjesto

Lara Zidarić s mentoricom Dijanom Košutić

Učenica 8. b razreda Lara Zidarić ove je školske godine postigla mnogo uspjeha, a jedan je od njih visoko 6. mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika. Lara je na županijskom natjecanju bila prva, što joj je zagarantiralo prolaz na državnu razinu natjecanja.

– Kad sam saznala da prolazim na državno, osjećala sam se iznenađeno jer to nisam očekivala, no u isto vrijeme sretno i uplašeno. – objasnila je Lara.

Na državnu razinu natjecanja, koja se odvijala u Zadru od 4. do 6. svibnja, putovala je sa svojom mentoricom Dijanom Košutić. Prvi dan natjecanja sastojao se od pisanja sastavka i testa, a drugi dan natjecatelji su imali usmeno ispitivanje.

–  Prvi dan nisam bila toliko uplašena. Znala sam da sam dala sve od sebe i bila sam sigurna u to kako sam napisala pismeni dio natjecanja. Poslije, kad sam vidjela da sam privremeno prva, bila sam iznenađena, no bila sam staložena jer sam znala da se još sve može promijeniti. Prije usmenog ispitivanja bila sam vrlo nervozna, iako sam pokušavala ostati smirena. Nakon usmenog imala sam osjećaj da ga nisam odradila tako dobro kao pismeni dio. – objasnila je Lara.

Lara

Lara se za natjecanje pripremala tijekom cijele školske godine. Imala je dodatnu nastavu na kojoj bi joj učiteljica Košutić objasnila sve što ju je zanimalo. Naravno, i sama se puno pripremala kod kuće čitajući rječnik i učeći gramatiku.

– Usprkos tomu kako sam odradila i taj posljednji dio natjecanja, i dalje sam mislila da ću osvojiti jedno od prva tri mjesta. Nisam se nadala prvom mjestu, no mislila sam da bih barem mogla osvojiti treće. Nakon što sam vidjela da sam osvojila šesto mjesto, bila sam vrlo razočarana. Osjećala sam se kao da sam razočarala sve oko sebe, a čak sam i pustila suzu, no učiteljica mi je rekla kako je ona ponosna što sam uopće došla na državno natjecanje, što me barem malo utješilo. Moja obitelj je bila vrlo ponosna na mene i rekli su da bih i ja trebala biti ponosna na sebe jer imam još puno prilika da ostvarim još bolji rezultat. – ispričala je Lara.

Tekst: Dunja Rebić, 8. b
Fotografije: Dijana Košutić, prof.

Povezani članci