SPORTSKO PONAŠANJE
Tjedan fair playa u našoj školi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Tjedan fair playa u našoj školi

Čak 215 učenica i učenika sudjelovalo je u projektu Hrvatskog školskog sportskog saveza pod nazivom „Tjedan fair playa u mojoj školi” u kojemu su učili o poštenoj igri

Brošura Živjeti fair play

U našoj školi provodio se projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza pod nazivom „Tjedan fair playa u mojoj školi”. Aktivnosti su provođene od 28. ožujka do 8. travnja kroz sportsku igru futsal, kretanjem različitim tempom do 4 minute, čitanje fair play priča i poruka poznatih sportaša na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture te kreiranje učenikovih vlastitih misli i izjava o poštenoj igri. Sudjelovali su ovi razredi: 4. a, 5. b, 5. d, 6. a, 6. b, 6. d, 7. a, 7. b, 8. a, 8. d.  Ukupno 215 učenica i učenika.

Učenici 6. b razreda

Osim nastave, projekt je proveden i na natjecanju učenika škole u futsalu uz gostovanje Tima Coca Cola cup Sportskih igara mladih. Održano je natjecanje međuturnusa u futsalu za učenike. Sudjelovala su 64 učenika naše škole.

Nakon turnira održano je natjecanje u kaznenim udarcima. U samoj završnici od 52 natjecatelja ostala su dva učenika, jedan učenik petoga razreda – najbolji golman – i učenik osmoga razreda – drugi golman, u međusobnom raspucavanju osmaš nije htio jako zapucati petašiću, ovaj mu obrani udarac i postaje pobjednik. Izabrali smo pravila igre, za danas i za budućnost: Danas fair play igram, sutra fair play živim!

Tekst i fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci