DRŽAVNO NATJECANJE
Naši mali zboraši srebrni!

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naši mali zboraši srebrni!

Pjevački zbor mlađeg uzrasta pod vodstvom učitelja Ozrena Bogdanovića na državnom natjecanju u Varaždinu osvojio je srebrnu plaketu

Pjevački zbor mlađeg uzrasta pod vodstvom učitelja Ozrena Bogdanovića na državnom natjecanju – 61. Glazbenim svečanostima hrvatske glazbene mladeži u Varaždinu – osvojio je srebrnu plaketu. Ocijenjeni su sa 85,40 bodova, a pjevali su zadanu pjesmu, koju su pjevala i ostala dvadeset i dva zbora, Pusti snovi Pere Gotovca, kanon Žabe i skladbu Panis angelicus Antuna Čelara. Na klaviru ih je pratila profesorica Zlata Životić iz Glazbene škole Alberta Štrige.

‒ Ovime je naš zbor treću godinu zaredom svrstan medu osam najboljih zborova Hrvatske koji su u ovoj kategoriji zadovoljili uvjete sudjelovanja na državnom natjecanju. ‒ rekao je učitelj Bogdanović.

Natjecanje se održalo u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Naš je zbor nastupio deseti od ukupno jedanaest nastupa u prijepodnevnim satim. Dok su čekali svoj red, imali su dovoljno vremena za igru i druženje. Sa zborašima su išle učiteljice Sandra Poje, Anica Žulj i Tanja Majnarić, koje su pomagale učitelju Ozrenu.

 

Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Fotografije: Ozren Bogdanović

Povezani članci