EKO-AKCIJA
U dva tjedna skupili 35 kg starih baterija

napisao Izvor Osmodec Urednik

U dva tjedna skupili 35 kg starih baterija

Naša se škola ove godine uključila u projekt Skupljajmo stare baterije. Cilj projekta je poticanje ekološke osviještenosti učenika i roditelja i skretanje pozornosti učenika na važnost odvajanja opasnog otpada od ostalog otpada iz kućanstva

frisko

Mnoge stare baterije i akumulatori u sebi sadrže teške metale kao što su olovo, kadmij ili živa. Iz oštećenih kućišta starih baterija može doći do istjecanja opasnih tvari i teških metala u vodu i okoliš, čime se ozbiljno ugrožava priroda te zdravlje ljudi i životinja.

U kabinetu iz fizike postavili smo spremnik i pripremili tablicu. Naime, objavljivat ćemo količinu skupljenih baterija i razred s najvećom količinom skupljenih baterija.Ukoliko se na kraju školske godine nađemo među najuspješnijim školama, tvrtka Friš d. o. o. će nagraditi školu i najbolji razred odgovarajućim priznanjem ili nagradom ovisno o količini skupljenih baterija. Baterije možete donijeti svojim razrednicima, učiteljici fizike Ivanki Lukši ili učiteljici povijesti Vedrani Rađi.

Spremnik je postavljen prije samo dva tjedna i već smo prikupili 35 kg baterija! Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i pozivamo sve učenike da nam se pridruže u ovoj hvalevrijednoj akciji.

baterije

Tekst: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci