Top
Bolji svijetŠkolska godina 2016./2017.

EKO-AKCIJA
U dva tjedna skupili 35 kg starih baterija

U dva tjedna skupili 35 kg starih baterija

Naša se škola ove godine uključila u projekt Skupljajmo stare baterije. Cilj projekta je poticanje ekološke osviještenosti učenika i roditelja i skretanje pozornosti učenika na važnost odvajanja opasnog otpada od ostalog otpada iz kućanstva

frisko

Mnoge stare baterije i akumulatori u sebi sadrže teške metale kao što su olovo, kadmij ili živa. Iz oštećenih kućišta starih baterija može doći do istjecanja opasnih tvari i teških metala u vodu i okoliš, čime se ozbiljno ugrožava priroda te zdravlje ljudi i životinja.

U kabinetu iz fizike postavili smo spremnik i pripremili tablicu. Naime, objavljivat ćemo količinu skupljenih baterija i razred s najvećom količinom skupljenih baterija.Ukoliko se na kraju školske godine nađemo među najuspješnijim školama, tvrtka Friš d. o. o. će nagraditi školu i najbolji razred odgovarajućim priznanjem ili nagradom ovisno o količini skupljenih baterija. Baterije možete donijeti svojim razrednicima, učiteljici fizike Ivanki Lukši ili učiteljici povijesti Vedrani Rađi.

Spremnik je postavljen prije samo dva tjedna i već smo prikupili 35 kg baterija! Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i pozivamo sve učenike da nam se pridruže u ovoj hvalevrijednoj akciji.

baterije

Tekst: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more