Top
DogađanjaŠkolska godina 2017./2018.

EUROPSKI TJEDAN NOVCA
Sedmaši posjetili banku

Sedmaši posjetili banku

Tijekom Europskog tjedna novca (12. ‒ 18. ožujka) učenici 7. e razreda sa svojom razrednicom
Gordanom Podravec posjetili su poslovnicu Podravske banke

Povodom 4. Europskog tjedna novca, koji se održava od 12. do 18. ožujka, 7. e razred sa svojom razrednicom Gordanom Podravec posjetio je poslovnicu Podravske banke. Tamo su ih primili voditeljica poslovnice Patricia Županić i blagajnik Jadran Antulov.

Učenici su slušali o tečaju pojedinih valuta te su pokazali da su dosta dobro informirani o njihovim odnosima. Zatim su čuli kako prepoznati krivotvorenu novčanicu, kako se koristi brojač novčanica, o oznakama za slijepe na novčanicama. Zanimalo ih je koje se novčanice najčešće krivotvore, je li isplativije oročiti novac u stranoj ili domaćoj valuti (što vi mislite?), o uvjetima za kredite, koliko najviše ljudi dnevno dođe u banku. A kako ih uskoro očekuje i odluka o budućem zanimanju, pitali smo koju školu treba završiti da bi radili u banci te nezaobilazno pitanje: „A kolika je plaća?” Da je bilo zanimljivo i poučno govori podatak da je pola učenika odlučilo da će upisati srednju ekonomsku i raditi u banci.

Tekst i fotografija: Gordana Podravec, učitelj savjetnik
Povezani članci
„LJEPOTA KRISTALNIH PLOHA”
Kristal naših osmaša osvojio 4. mjesto

Učenici Luka Dominik Pisačić, Karlo Ivančić (8. b) i Leona Ostojić (8. e) pod vodstvom učiteljice Marije Biljan sudjelovali su Read more

PRIREDBA ZA DOBRODOŠLICU PRVAŠIMA
101 novi đak

Priredbom u sportskoj dvorani dočekana je nova generacija prvaša, njih točno 101